Tara europeana care vrea sa interzica masinile diesel si pe benzina intr-un viitor nu foarte indepartat

Vineri, 01 Aprilie 2016, ora 09:21

   

Tara europeana care vrea sa interzica masinile diesel si pe benzina intr-un viitor nu foarte indepartat
Parlamentul din Olanda discuta in aceste zile interzicerea comercializarii masinilor diesel si pe benzina incepand din 2025.

De aceasta interdictie risca sa nu scape nici macar vehiculele hibride, potrivit Automarket.

Propunerea a fost facuta de parlamentarul olandez Tweede Kamer si se bucura de o sustinere importanta din partea multor partide. Exista insa si critici, motiv pentru care discutiile inca mai continua.

Principalul motiv de ingrijorare este acela ca vanzarea masinilor electrice nu este atat de signifianta in momentul de fata.

In schimb, in tarile nordice masinile electrice sunt privite deja cu o incredere mult mai mare si se bucura de o popularitate importanta.
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 7141 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Nonpolitikon
rank 5
La cât de mare-i e suprafața, nici nu-i de mirare! De fapt, probabil
că au cel mai mare număr de biciclete pe cap de locuitor din Lume! Iar, cum noi nu avem drumuri nici pentru biciclete, așa se explică și de ce sunt cei mai indarjiți oponenți ai intrării noastre in Schengen (Lăsăm de o parte concurența Rotterdam/Constanța și Granarul Europei/Polderele Olandeze)!
schmit
rank 5
Multe tari pot trece pe masini electrice,si de unde curen electric??
Va fi produs pe carbuni?? "ce simplu am rezolvat problema"!!
MiscareaTehnocrata
rank 5
Ecologie: Ce e mai bun? Automobilull full-electric sau hibrid?
O mare problema e infrastructura electrica, cel putin in Romania, care ar putea ceda la consumuri foarte mari. Un mare numar de masini electrice, insemna in mod automat ca trebuie sa ai infrastructura care sa suporte consumuri foarte mari.

O alta problema este costul financiar dar si ecologic al acumulatorilor. In acesti acumulatori se folosesc metale rare si a caror procurare prin minerit, este extrem de costisitoare din punct de vedere ecologic. Prin urmare odata cu productia masiva a automobilelor electrice, e posibil sa vedem si daune uriase aduse mediului.

Intrebarea este daca nu facem mai mult rau decit bine si daca nu e si asta o gaselnita de business care nu are nimic a face cu ecologia.

Exista si variante alternative, de exemplu bazate pe productia de hidrogen la bord(teoretic nu e periculos pentru ca nu se stocheaza o cantitate mare de hidrogen; doar se produce cit se consuma).

O alta problema a automobilelor electrice este siguranta. Apar tot mai multe cazuri in care iau foc din cauza acumulatorilor care nu sint suficient de stabili. Sistemele electronice de management pentru acumulatorii de mare capacitate din automobile trebuie sa fie foarte performante pentru a exista siguranta ca acumulatorii nu se supraincalzesc. Orice bug/scapare...in aceasta privinta poate avea drept consecinta un incendiu pe drum.

Ce vreau sa spun, nu este ca nu trebuie sa fim deschisi la automobilele electrice, ci ca adoptarea lor trebuie facuta cu maxim simt al raspunderii. Exista concurenta in domeniu, tehnologia evolueaza, standardele noi sint in curs de adoptare.

O situatie asemanator de complicata este cu bio-combustibilii, care sint produsi cu ajutorul unor culturi agricole, culturi care blocheaza teren care ar putea fi folosit pentru productia de hrana.

Ideea este ca biocombustibilii ar putea fi interesanti, nu daca se fac culturi special pentru producerea lor, ci daca apar ca produs secundar reciclabil din alte procese industriale. De exemplu, unele motoare diesel pot folosi ulei ramas de la prajeli de la lanturi de restaurante. Desigur, problema este ca aceasta reciclare este utila si ecologica, dar nu rezolva problema generala, pentru ca aceste produse secundare nu exista in cantitati suficient de mari ca sa se rezolve problema tuturor.

Daca ai o masina care poate consuma asemenea combustibil in conditii optime(deci fara sa se defecteze nimic mai mult decit ar trebui), poti deveni un ecologist entuziast si eficient al colectarii de ulei reciclabil, dar daca mii de oameni vor dori sa faca acelasi lucru, vor constata ca nu ajunge pentru toti si ca este nevoie de alta solutie.

O idee posibil mai eficienta sint automobilele hibride (carburant/electric)pentru ca combina disponibilitatea carburantilor de acum cu eficienta producerii si utilizarii curentului electric. In plus, nici acumulatorii nu sint atit de solicitati.
Kogaion78
rank 2
alta extremisma...eco...nu destul explodeaza vesticii prin gari...
++++++++++++
____________

numai technologia...ca rezultat palpabil al inteligentei si ratiunii umane...isi va dicta viitorul...nu putem forta tehnologia...e absurd...ori fortezi...ori esti rational...sigur c-ar fi fain pe hidrogen sau eco-electric...dar dependenta de petrol e asa complexa...incat nici acu nu putem scapa de dinsa...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor