Vrei sa-ti cumperi masina? Reducere de 20.000 de lei la unele modele - proiect

Luni, 27 Aprilie 2015, ora 17:18
6440 citiri
Vrei sa-ti cumperi masina? Reducere de 20.000 de lei la unele modele - proiect

Persoanele fizice vor putea beneficia de un ecotichet in valoare de 6.500 de euro pentru cumpararea unei masini electrice sau a unui autovehicul cu grad de poluare zero, momentan proiectul fiind pe circuitul de avizare, a declarat, luni, intr-o conferinta de presa la sediul Ministerului Mediului, Adrian Gearap, presedintele Administratiei Fondului pentru Mediu (AFM).

"Ne dorim ca in perioada urmatoare sa acordam un ecotichet in valoare de 6.500 de euro pentru cei care vor sa cumpere o masina electrica sau cu un gard de emisii de CO2 zero. Ecotichetul este valabil si in Programul Rabla iar momentan proiectul este in avizare externa. Bugetul acopera 100 de ecotichete. Valoarea ecotichetului este de 20.000 de lei, de la 12.000 lei in prezent", a explicat Gearap.

Numarul masinilor ecologice vandute in Romania, in primul trimestru al anului 2015, a ajuns la 59 de unitati (dintre care o masina electrica, iar restul hibride), ceea ce reprezinta echivalentul a 0,3% din totalul vanzarilor de autovehicule noi inregistrate in aceeasi perioada, arata statistica Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA), publicata in aprilie.

In intervalul ianuarie-martie 2015, numarul de autovehicule ecologice vandute in Romania a crescut cu 15,68% fata de aceeasi perioada din anul anterior, cand se consemnasera 51 de unitati comercializate.

La nivel lunar, cele mai multe masini "verzi" au fost cumparate in februarie (22 de unitati), apoi in martie (20 de unitati) si ianuarie (17 exemplare), releva statistica APIA.

In ceea ce priveste achizitia de autovehicule prietenoase cu mediul inconjurator, Romania continua sa se claseze pe ultimele locuri in ierarhia europeana in care Norvegia, Franta, Olanda, Marea Britanie si Germania detin suprematia.

Persoanele fizice care vor sa achizitioneze o masina noua pot aplica, incepand de luni, in cadrul Programului "Rabla", bugetul alocat in acest sens de autoritati fiind de 162,5 milioane de lei.

ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că norma juridică privind valoarea reparaţiei şi implicit a despăgubirilor prin asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este este...
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
#tichet masini electrice, #reducere masini electrice, #ecotichet masini , #masini electrice