Accident stupid in cursa de WTCC de la Pau (Video)

Marti, 19 Mai 2009, ora 08:24
1156 citiri
Accident stupid in cursa de WTCC de la Pau (Video)

Safety Car-ul care trebuia sa linisteasca plutonul in cursa de WTCC de la Pau l-a scos din cursa pe liderul din acel moment dupa un acrosaj rar intalnit in motorsport.

Weekendul care tocmai s-a incheiat a adus cu sine unul dintre cele mai stupide accidente din istoria motorsportului.

Accidentul a avut loc in cursa de WTCC de la Pau (Franta). Dupa un accident minor in care a fost implicata o masina pe circuit, comisarii de cursa au decis sa neutralizeze cursa trimitand pe circuit Safety Car-ul. Exemplarul Chevrolet Cruze care avea rolul de a linisti bolizii de cursa s-a transformat insa intr-o piaza rea pentru Franz Engstler, pilotul care conducea plutonul in acel moment.

Masina de siguranta a iesit de la boxe mult prea tarziu si, incercand sa intre in fata conducatorului de pluton, l-a acrosat pe acesta si l-a scos din cursa. In urma accidentului, Engstler a fost nevoit sa abandoneze. Viteza cu care germanul a lovit Safety Car-ul a fost de 107 km/h.

Foarte interesant este faptul ca pilotul Safety Car-ului nu a avut permisiunea de a intra pe pista, directorul cursei anuntandu-i pe cei din masina de siguranta sa stea pe pozitii pana la ordinele ulterioare ale comisarilor. "Safety Car-ul ar fi trebuit sa stea in stand by si sa astepte permisiunea directorului de cursa. Pilotul masinii de siguranta nu a primit acest ordin. Ce s-a intamplat ulterior am vazut cu totii", a declarat un oficial anonim citat de televiziunea germana RTL, care a difuzat cursa in Germania.

Ce s-a intamplat de fapt? Desi masina nu primise unda verde sa plece pe pista, pilotii masinii de siguranta au insistat sa intre pe circuit. De urmarit reactiile oficialului de pe circuit care ii da unda verde Safety Car-ului, la minutul 4:25.

Locul intai al cursei de la Pau a fost ocupat ulterior de Alain Menu, care - ironic sau nu - a terminat pe prima pozitie la volanul unui... Chevrolet Cruze.

Cititi mai multe pe Automarket.ro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Protestele angajaților la sediile Google din California și New York au avut consecințe grave. Demersul care avea ca scop anularea unui contract al companiei cu autoritățile din Israel a dus la...
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
AGA companiei de stat Nuclearelectrica (SNN) nu a luat decizia de continuare a proiectului de construire, pe amplasamentul fostei termocentrale pe cărbune de la Doicești, a unei centrale nucleare...
#accident stupid WTCC, #safety car , #masini