Airbagul te poate ucide: Ce masini au fost rechemate in service in Romania

Miercuri, 10 Decembrie 2014, ora 13:24
7652 citiri
Airbagul te poate ucide: Ce masini au fost rechemate in service in Romania

Mai multi producatori auto au rechemat in service unele modele de masini vandute in Romania pentru a repara o problema aparuta la airbaguri, care ar putea fi fatala participantilor la trafic.

Problema s-a transformat intr-o tragedie la nivel mondial dupa ce a provocat 3 morti si peste 100 de raniti.

In caz de impact, airbagurile defecte, realizate de Takata - cea mai mare firma de profil la nivel mondial - se declanseaza si arunca in pasageri bucati de plastic. Victimele arata de parca ar fi fost impuscate sau injunghiate, potrivit rapoartelor politiei americane, citate de CNN Money.

Problema este la capsa pirotehnica ce declanseaza capacul airbagului. Daca aceasta nu functioneaza corect, atunci perna cu aer rupe acel capac, iar bucati de plastic sunt aruncate violent in interiorul autoturismului.

"Masinile sunt chemate in service pentru inlocuirea capsei pirotehnice a airbagului frontal. Acesta este airbagul frontal care se scoate de pe masina, iar capsa pirotehnica este pozitionata in spatele airbagului. Prin aceste patru suruburi, se desfac, se scoate capsa pirotehnica si se monteaza una noua", explica Aurelian Bulgaru, manager service auto, pentru Stirile Pro TV.

Takata este subiectul unei investigatii in Statele Unite, existand suspiciuni ca ar fi ascuns intentionat acest defect, iar reprezentantii companiei au spus ca vor coopera cu autoritatile.

Situatia din Romania

Din fericire, in Romania nu au existat victime pana acum.

Totusi, BMW a decis sa schimbe piesele care ar putea avea probleme, fiind vizate toate modelele Seria 3 din tara noastra, fabricate intre luna mai 1999 si luna august 2006.

Specialistii companiei germane au identificat pana acum in Romania 277 de masini care sunt dotate cu airbag-uri Takata.

Toyota a anuntat cei 41 de clienti care detin un automobil Yaris sa vina in service, dupa ce in primavara a facut acelasi lucru pentru peste 100 de masini Corolla. Reparatia dureaza 30 de minute si se face pe cheltuiala producatorului.

Pe langa acestea, mai sunt vizate si 21 de masini Honda, fiind vorba de modelele CR-V si Stream din 2002-2003.

Pe de alta parte, reprezentantii Ford sustin ca masinile lor din Romania nu sunt afectate.

Desi nu au comunicat faptul ca ar fi probleme la modelele vandute in tara noastra, la nivel mondial exista si alti producatori auto care folosesc airbaguri Takata, cum ar fi Nissan, Mitsubishi, Mazda, Subaru si Chrysler.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#masini defect airbag, #masini rechemate service airbag, #masini probleme airbag , #masini