Anvelopa care va schimba rotile masinilor de maine (Video)

Luni, 09 Septembrie 2013, ora 23:01
4770 citiri
Anvelopa care va schimba rotile masinilor de maine (Video)
Foto: Fox News

Compania Hankook a lansat un model de anvelopa care nu are nevoie deloc de aer pentru a putea fi montata pe o masina.

Acest tip revolutionar de anvelopa se numeste i-Flex, ea facandu-si debutul saptamana aceasta la targul auto de la Frankfurt, Germania, scrie Fox News.

De fapt, anvelopa poate fi folosita fara o janta pe care sa se monteze. i-Flex se aseamana cu un model precedent care apartine companiei Bridgestone. Noul concept de anvelopa nu poate fi intepat, soferul fiind sigur ca nu va ramane in pana.

Ea este si mult mai usoara decat o roata obisnuita si poate absorbi mult mai bine socul unor denivelari din asfalt. Urmarea este implicit reducerea consumului masinilor. 95% din materialul folosit pentru a o produce este reciclabil.

Dimensiunile acestei anvelope sunt 155/590 R14. Nu se stie cand aceasta anvelopa va fi disponibila pe piata, insa pana la acel moment nu va mai trece mult timp.

Hankook colaboreaza acum cu cercetatorii de la Universitatea din Cincinnati la un model si mai avansat, care se adapteaza in functie de conditiile in care este folosita masina.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#anvelopa masini consum combustibil, #pret benzina motorina, #hankook bridgestone , #masini