Anvelopa uimitoare, care ajuta la economisirea combustibilului

Luni, 10 Martie 2014, ora 23:02
4800 citiri
Anvelopa uimitoare, care ajuta la economisirea combustibilului
Foto: Fox News

O noua anvelopa promite sa schimbe camioanele viitorului, aceasta avand mai multe trasaturi uimitoare care ii prelungesc durata de viata si sporesc siguranta soferului.

Noua anvelopa, denumita Halo, a fost conceputa de compania Aperia Technologies. Ea include o pompa speciala care ii poate controla presiunea tot timpul si ajuta la economisirea combustibilului, scrie Fox News.

Datorita incorporarii unei tehnologii de ultima ora, anvelopa Halo nu are nevoie de o sursa externa care sa ii mentina presiunea in limite normale, aceasta functie fiind foarte importanta pentru camioane. Presiunea optima este prestabilita de producator inca din faza in care anvelopa iese din procesul de fabricatie.

Acelasi dispozitiv incorporat ajuta la reducerea presiunii atunci cand ea se supraincalzeste, sporind astfel siguranta de care beneficiaza soferul. Halo costa aproximativ 215 euro, inventia putand fi folosita inclusiv pentru rotile autobuzelor. Din pacate, aceasta nu poate fi montata pe rotile din fata ale masinilor de tonaj mare.

Cu cativa ani in urma, compania Goodyear anunta faptul ca lucreaza la o asemenea anvelopa, care sa includa o pompa similara, insa ea nu a mai fost lansata. Cei care vor opta pentru anvelopele produse de Aperia Technologies isi vor putea amortiza investitia prin reducerea consumului de combustibil, precum si prin costurile mici implicate de intretinerea lor. In plus, producatorul ofera o garantie de 10 ani pentru acest produs.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#masina consum benzina motorina, #anvelope masini consum, #benzina motorina masina , #masini