Ati gasit o masina la mana a doua pe un site de anunturi? Verificati istoricul ei VIN

Advertorial
Marti, 09 Iulie 2019, ora 16:10
41022 citiri
Ati gasit o masina la mana a doua pe un site de anunturi? Verificati istoricul ei VIN

Romanilor le plac masinile si nu ezita sa le schimbe la cativa ani cu autovehicule la mana a doua. Totusi, experienta cumpararii unei masini de ocazie poate fi putin stresanta, pentru ca nu stim ce se ascunde in spatele anuntului sau al capotei.

Va sfatuim sa comandati un raport VIN cu istoricul masinii second hand, gasita pe un site de anunturi, chiar inainte de a contacta proprietarul. Astfel puteti nu doar sa verificati informatiile, ci si sa aflati unele in plus ori, in unele situatii, veti afla ca sunt diferente intre ceea ce prezinta oferta si raportul VIN (Vehicle Identification Number).

In acest text, va prezentam un exemplu de masina aflata la vanzare pe un site de anunturi auto pentru care am generat un raport VIN, cu istoricul ei. Autovehiculul este in regula, dar acest lucru nu putea fi validat rapid decat cu raportul bazat pe seria de sasiu.

Am verificat kilometrajul care apare indicat in raport pentru a vedea daca el coincide cu cel din textul anuntului. Cei 167000 km apar si in anunt, si in raport, deci kilometrajul este corect indicat de catre vanzator.

Pe partea de daune, desi anuntul nu ne informa cu privire la accidente, am putut afla din raportul VIN ca masina suferise o tamponare, in urma careia farul din stanga a fost inlocuit, iar aripa si bara de protectie reparate in service.

De asemenea, am aflat informatii in plus despre trecutul acestei masini.

MARCA: Volkswagen MODEL: Golf

TIPUL CAROSERIEI: Hatchback

CLASA VEHICULULUI: MASINA COMPACTA

TIPUL VEHICULULUI: VEHICULUL DE PASAGERI

ANUL DE FABRICATIE: 2007

DATA FABRICARII: 2007-12-21

CAPACITATEA CILINDRICA: 1896

VERIFICA CIFRE: NU SE APLICA

CODUL (CODURILE) MOTORULUI: BXE

CONFIGURATIA MOTORULUI: Inline Engine

TIPUL MOTORULUI: L4

TIPUL SUPAPELOR: SOHC

CAPACITATEA CILINDRICA: 1896

CAPACITATEA CID: 116

CAPACITATEA NOMINALA: 1.9

CAI PUTERE: 105 KILOWATI: 77

TIPUL COMBUSTIBILULUI: Diesel

STANDARDUL DE EMISII: EURO 4

TRACTIUNE: FWD

TIPUL DE TRANSMISIE: Manual

Am ales un Volkswagen Golf, o masina apreciata de romani si foarte cumparata, si am copiat seria de sasiu din anunt pentru a genera raportul nostru. Anuntul prezenta corect masina si cuprindea o descriere destul de detaliata, alaturi de cateva fotografii. Totusi, daca masina a mai fost vanduta raportul VIN ar putea cuprinde fotografii din anunturile anterioare.

Inca din prima parte a raportului, aflam o multime de informatii despre caracteristicile masinii. Unele sunt noi, altele sunt si in anunt dar astfel le putem confrunta cu ceea ce a scris proprietarul.

Sunt interogate cateva zeci de baze de date europene cu masini furate, iar raportul ne linisteste - masina dorita de noi nu este inregistrata in aceste baze de date, apoi numarul VIN este confirmat ca fiind valid si informatiile coincid cu acelea din anunt, adica se aplica exact modelului nostru.

Mai puteti citi o lista impresionanta de coduri (explicate) privind dotarile masinii. De exemplu:

3C7 3-POINT SEAT BELT FOR CENTER REAR SEAT

3QT 3-POINT SEAT BELTS WITH TENSIONER ANDHEIGHT ADJUSTMENT, FRONT

3ZB 3-POINT SEAT BELTS, OUTER REAR WITH ECELABEL

0A2 4 DOORS 9TC ADDITIONAL REFLECTORS (DOOR AREA)

3P1 BRACKET FOR FIRST AID KIT AND WARNINGTRIANGLE

5D1 CARRIER FREQUENCY 433.92 MHZ-434.42 MHZ

3B4 CHILD SEAT ANCHOR FORCHILD SEAT SYSTEM ISOFIX

Lista este foarte lunga si va permite sa cunoasteti toate dotarile masinii Volkswagen Golf, chiar inainte de a-i scrie vanzatorului.

Acestea sunt o parte din informatiile pe care le contine un raport VIN, cu istoricul masinii. Fie ca v-ati decis deja pentru a cumpara o masina de ocazie, fie ca va uitati peste anunturi online si le salvati pe cele care va intereseaza, nu ezitati sa comandati cate un raport cu istoricul masinii, pe baza seriei de sasiu, pe https://verificareavin.ro. Astfel verificati usor datele din anunt si aveti acces la o multime de informatii in plus.

Citeste si:
Românii, sfătuiți să își ridice ”cât mai repede” pastilele de iodură de potasiu: ”Pe măsură ce lucrurile se tensionează în Ucraina, este posibil ca cererea să crească”
Românii, sfătuiți să își ridice ”cât mai repede” pastilele de iodură de potasiu: ”Pe măsură ce lucrurile se tensionează în Ucraina, este posibil ca cererea să crească”
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a transmis luni, 8 august, că sistemul de distribuţie a pastilelor de iodură de potasiu este ”perfect funcţional.” ”Distribuţia pastilelor...
Ministrul Sănătății, precizări despre distribuirea pastilelor cu iod după ce a fost acuzat că a creat o ”isterie”: ”Nu este o noutate”
Ministrul Sănătății, precizări despre distribuirea pastilelor cu iod după ce a fost acuzat că a creat o ”isterie”: ”Nu este o noutate”
Ministerul Sănătății a transmis luni seară, 8 august, că distribuirea pastilelor de iodură de potasiu se face în scopul administrării numai în caz de expunere după un incident nuclear....