BMW va produce modelele X5 si X6 in Rusia

Marti, 31 Martie 2009, ora 16:22
1830 citiri
BMW va produce modelele X5 si X6 in Rusia
Foto: AutomobileMag.com

BMW, cel mai mare constructor mondial de masini de lux, va incepe sa produca modelele X5 si X6, din aceasta vara, in Russia, in intampinarea cererii in crestere de pe piata rusa, anunta Bloomberg.

Fabricantul german planuieste sa produca in anul 2009, in enclava rusa Kaliningrad, cate 1.000 de modele X5 si X6, la un pret cu 6-10% mai mic decat cel actual, a declarat Christian Kremer, directorul BMW Group Russia.

Compania va incepe sa primeasca cereri de cumparare in luna aprilie si productia propriu-zisa va fi inceputa in luna iulie a acestui an, a spus Kremer.

BMW a vandut in Rusia anul trecut 19.236 de SUV-uri, in crestere cu 31% fata de anul 2007. Producatorul munchenez urmareste sa vanda anul acesta 20.000 de SUV-uri, dupa care si-a marit preturile cu 11%, pentru a-si compensa pierderile pe care le are din cauza inflatiei si declinului rublei.

Vanzarile BMW din Rusia au crescut cu 13% in primele doua luni ale anului, a spus Kremer.

"In pofida climatului economic instabil, de la inceputul anului 2009 am vandut deja peste 1.000 de modele X5 si X6", a informat managerul, adaugand: "Decizia noastra de a realiza aceste modele local se datoreaza popularitatii pe care o au ele in Rusia".

Asociatia Afaceristilor Europeni, a carei membru este BMW, estimeaza ca vanzari de masini din Rusia vor scadea in acest an cu cel putin 19%, pe masura ce economia va intra in declin si rubla se va deprecia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Samsung și Qualcomm vor să ducă viteza 5G la alt nivel. Despre ce tehnologie este vorba
Samsung și Qualcomm vor să ducă viteza 5G la alt nivel. Despre ce tehnologie este vorba
Samsung și Qualcomm au anunțat recent rezultatele promițătoare ale testelor efectuate cu tehnologia avansată de modulație 1024 QAM (Quadrature Amplitude Modulation), înregistrând o...
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
#BMW X5, #BMW X6, #productie Rusia, #Kaliningrad, #criza economica productie , #masini