Cat va costa o masina de lux?

Vineri, 30 Martie 2012, ora 07:38
5172 citiri
Cat va costa o masina de lux?
Foto: Arhiva

Desi prea putini romani isi permit asemenea automobile, masinile de lux sunt cele mai cautate de clienti, in momentul cand isi cauta o masina, fie noua sau la mana a doua.

Probabil pe principiul "nu ne permitem sa cumparam ceva ieftin", masinile de lux isi gasesc si multi cumparatori. Insa, la ce preturi putem gasi astfel de bijuterii, in Romania?

Mercedes-Benz, masina de lux prin definitie, are si preturi pe masura. Cea mai ieftina varianta a unei limuzine Clasa C, 180 BlueEfficiency, costa 34.441 de euro. Masina are 156 de cai putere si poate atinge o viteza maxima de 225 de kilometri pe ora, iar consumul mix pe 100 de kilometri este de 6,7 litri.

Dotarile modelului sunt impresionante, avand faruri de ceata si lampa de ceata in spate din sticla clara, luneta incalzita, oglinzi interioare si exterioare incalzite si reglabile electric, airbag-uri frontale si laterale pentru sofer si pasager fata, plus airbag pentru genunchi la sofer si windowbag-uri pentru pasageri fata si spate. La interior, geamurile sunt termoizolante cu tenta verzuie, exista multiple metode de iluminare atat pentru fata, cat si pentru spate.

In cazul Clasei S, preturile incep la 82.150 de euro cu TVA, pentru modelul 350 BlueEfficiency, care are 272 de cai putere. Printre dotarile sale se numara si priza de 12 V in portbagaj, calculator date de calatorie, computer cu radio integrat, tastatura telefon si display color de 8 inch, DVD player cu posibilitate mp3 si slot SD de carduri.

Cel mai ieftin Jaguar costa 47.120 de euro, fiind modelul XF Luxury. Avand un consum mix destul de redus, de 5,4 litri, si un motor ce genereaza 190 cp, masina poate reprezenta o optiune buna pentru cei care isi doresc si lux, si sa fie economi.

In dotarile standard intra farurile cu halogen, oglinzile exterioare incalzite si ajustabile electric, parbriz incalzit si izolat acustic, scaune fata ajustabile electric, in 8 pozitii, computer de bord cu centru de mesagerie, sistem audio 140W cu 8 difuzoare si sistem de navigatie. De asemenea, ca sisteme de siguranta, exista reducerea impactului in cazul accidentarii pietenilor, airbag-uri frontale, laterale si cortina, sistem de control al stabilitatii sau asistare la franarea de urgenta.

Pentru o masina de teren Land Rover va trebui sa platiti putin peste 30.000 de euro (Defender 90 S/W), pret in care intra aparatorile de noroi spate, jante din otel si anvelope Michelin Latitude CrossTubeless, servodirectie si pregatire radio (fara antene si difuzoare). Sistemul de aer conditionat, radio CD cu mp3 player sau bara de protectie trebuie platite separat, ca multe alte dotari, de altfel.

In cazul Range Rover, pretul minim de peste 37.000 de euro include fante de ventilatie montate pe capota motorului, iluminarea zonei din jurul manerului de deschidere a portierei, eleron la culoarea caroseriei, volan din piele cu comenzi audio si sistem audio Suround Meridian - 80W cu radio CD, 8 difuzoare, compatibil mp3, precum si kit reparare cauciuc si sistem de avertizare la parcarea cu spatele.

Un Ferrari 458 Spider, lansat si in Romania spre finalul anului trecut, va scoate din cont peste 200.000 de euro. In special pentru iubitorii de viteza, pretul s-ar putea justifica, avand in vedere cei 570 de cai putere dezvoltati de motor si faptul ca masina accelereaza de la 0 la 100 km/ora in doar 3,4 secunde, in timp ce viteza maxima este de 320 km/ora.

In cazul unui Audi Q7, preturile pornesc de la nivelul de la aproape 57.000 de euro, dotarile standard incluzand bloc lumini spate cu tehnologie LED, iluminare spatiu fata, amortizoare cu gaz pentru capota si portbagaj, centru multimedia cu display de 6,5 inch, instalatie de climatizare automata, duze pentru spalarea parbrizului incalzite si un sistem de convertire a energiei cinetice in energie electrica.

Seria 7 Sedan de la BMW nu coboara sub 75.000 de euro, cu TVA inclus, pentru modelul 730d. Ca dotari pentru siguranta, modelul are un sistem de bare de protectie, cu elemente de deformare elastica, pentru impact la viteze de pana la 15 km/h, tablou de bord sau senzor de ploaie si control automat al farurilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
AGA companiei de stat Nuclearelectrica (SNN) nu a luat decizia de continuare a proiectului de construire, pe amplasamentul fostei termocentrale pe cărbune de la Doicești, a unei centrale nucleare...
O americancă demontează clișeele despre România. Clipul este viral pe rețelele de socializare VIDEO
O americancă demontează clișeele despre România. Clipul este viral pe rețelele de socializare VIDEO
Americanca Janna, stabilită de mai bine de cinci ani în România, a captat atenția pe TikTok prin demontarea stereotipurilor comune despre țara noastră. Clipul ei este viral acum cu peste...
#preturi masini lux, #preturi Mercedes Benz, #preturi Jaguar , #masini
Comentarii
Poza tonbar
tonbar
rank 5
nu inteleg rostul unui asemenea articol....
Poza GetaMincic
GetaMincic
rank 1