Ce culori au preferat romanii la masini, in 2015

Joi, 31 Decembrie 2015, ora 09:01
3865 citiri
Ce culori au preferat romanii la masini, in 2015
Foto: Ziare.com

Preferintele romanilor in materie de alegerea culorii masinii s-au indreptat, in proportie de peste 35%, spre nuanta de alb, in timp ce aproximativ 22% dintre cumparatori au ales autovehiculele de culoare gri, arata statistica Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA).

Conform datelor citate, in intervalul ianuarie - noiembrie, cele mai multe autoturisme noi vandute au fost de culoare alba (35,3%), urmate de cele gri (22,1%) si de cele albastre (17,4%).

Ce bolizi au cumparat romanii in 2015: Maserati si Lamborghini, in topul masinilor de lux vandute in tara noastra

In functie de tara de provenienta a masinilor cumparate, aproape o treime (32,2%) au fost de origine autohtona, in timp ce 19,2% au insemnat importuri din Germania. De asemenea, 10% au provenit din Cehia, 8,1% din Spania si 7,5% din Franta.

Pe de alta parte, la capitolul vanzarilor de autovehicule electrice si hibride noi, acestea au ajuns, in primele 11 luni, la 463 de unitati, in crestere cu aproape 125% fata de acelasi interval din anul anterior, din acest total 28 de autovehicule fiind 100% electrice.

Numai la nivelul lunii noiembrie au fost comercializate 52 de masini electrice (0,5% din totalul vanzarilor), in scadere cu 34% fata de luna anterioara, cand se vandusera 79 de masini electrice si hibride.

In ceea ce priveste tipul de combustibil, autoturismele diesel au continuat sa domine piata, cu o pondere care, la 11 luni, a ajuns la 53,1% din totalul comercializat (47.528 unitati), in timp ce autovehiculele pe benzina au insumat 46,3% din piata, respectiv 41.446 unitati.

Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
#culori preferate masini romani, #culori masini romani , #masini