Cele mai frumoase masini din lume (Galerie foto)

Luni, 27 August 2012, ora 22:30
9214 citiri
Cele mai frumoase masini din lume (Galerie foto)
Foto: Yahoo

Un eveniment auto cu aer exotic, care a avut loc la Detroit, a stabilit acest clasament. Reuniunea a stabilit un top al celor mai frumoase masini.

Criteriile tehnice au fost si ele luate in calcul, dar principalul detaliu a fost frumusetea masinilor, desi efemera si subiectiva.

Toate masinile din acest clasament au fost si au ramas populare.

Masinile au fost produse intr-o perioada de 20 de ani, astfel ca se poate vedea si evolutia designului exterior, parte din istoria automobilului, scrie Yahoo Auto.

1954 Mercedes-Benz 300SL - cea mai rapida masina destinata publicului larg. 1961 Ferrari 250 GT California - se spune ca este cea mai frumoasa masina creata vreodata, azi fiind una dintre cele mai valoroase masini de colectie.

1963 Chevrolet Corvette - primul Corvette, cu faruri ascunse si suspensie independenta pe spate. 1964 Aston Martin DB5 - masina lui James Bond.

1965 Jaguar E-Typea fost cel care a adus franele cu disc. Si despre ea s-a spus ca este cea mai frumoasa masina facuta vreodata. 1966 Ford GT40 - masina care a castigat in 1966, cursa de anduranta de 24 de ore de la Le Mans.

1967 Ferrari 275 GTB - putea atinge 180 de kilometri pe ora si prima masina cu transmisie integrala. 1970 Dodge Challenger R / T - a fost prima masina unde culoarea a fost varful de lance.

Lamborghini Miura SV 1971 - cea mai rapida masina a anilor '70, cu motor V12. 1973 Porsche Carrera RS - usor si puternic. Cauciucuri pe sapte mai mari, spoiler, motor cu injectie. Rezultatul un Porsche usor si foarte puternic.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#cele mai frumoase masini, #masini de colectie, #masini de epoca , #masini