Cele mai usor de intretinut masini de oras din Romania

Advertorial
Miercuri, 09 Noiembrie 2016, ora 13:37
397136 citiri
Cele mai usor de intretinut masini de oras din Romania

Majoritatea oamenilor din Romania prefera masinile care se intretin usor, pentru care piesele de schimb si consumabilele sa nu fie o povara.

Desi oferta de pe piata auto second hand ne ofera posibilitatea de a alege dintr-o sumedenie de marci si motorizari, am ales acest top 10 ale masinilor second hand pentru care veti gasi o multime de piese auto after market de foarte buna calitate.

Masini din clasa mica si cea compacta sunt cele mai populare din punct de vedere al pieselor de schimb, pentru care combustibilul anual, reviziile si piesele de schimb nu depasesc valorile medii pe piata.

De aceea, acest articol o sa fie dedicat masinilor din clasa mica si cea compacta, recomandate cu predilectie traficului urban.

Cu siguranta, sunt o multime de masini si din alte clase, insa servisarea lor este de multe ori, ceva mai scumpa.

Opel Corsa

Opel Corsa este o masina din clasa mica produsa in Germania de catre producatorul german Opel, inca din 1982.

In momentul de fata a ajuns la cea de-a 5-a generatie, clasa E. Modelul vizate de catre noi este clasa D (2006 - 2014), o masina fiabila atat in motorizare pe benzina cat si diesel, spatioasa si perfecta pentru drumurile prin oras sau chiar si extra urbane.

Este o masina la care dimensiunile faciliteaza manevrabilitatea in regim urban si parcarea in spatii inguste.

Consumul raportat de catre detinatorii variantei pe motorina 1.3 CDTi este de 4% extra urban si 6% urban.

Opel Astra

Opel Astra este una dintre cele mai populare masini ce ruleaza pe strazile din Romania. Cu modele precum Astra F (1991 - 1998), Astra G (1998-2004), Astra H (2004-2010) si Astra J (2009 - prezent), Opel a reusit sa produca o masina fiabila si accesibila din punct de vedere financiar.

Incepand cu modelul H, din 2004, Opel a crescut si calitatea, designul si rafinamentul masinii, fiind un model de foarte mare succes.

Interiorul este elegant si foloseste materiale de calitate, avand in vedere si clasa de pret. In privinta sigurantei, Opel Astra H primeste calificativul 5 stele NCAP.

Renault Clio

Votata European Car of The Year in 1991 si 2006, Renault Clio nu prezinta nici o surpriza pentru soferii romani. Este o masina fiabila si accesibila celor cu bugete limitate, iar costurile de intretinere sunt moderate.

VW Golf

Golf-ul este cunoscut ca una dintre cele mai fiabile si populare masini din lume, ocupand locul 3 ca si vanzari pe intreg globul. Se produce din 1974 si acum este la generatia a 7-a.

Printre cele mai populare modele din Romania ar fi Golf 4 si Golf 5, atat cu motorizari pe benzina, cat si diesel. La capitolul design interior, Golful este simplu, dar totusi elegant, iar plasticul din finisaje nu aduce a material ieftin.

Si la siguranta este o masina foarte apreciata, avand 5 stele NCAP la modelele mai noi si siguranta maxima pentru sofer.

VW Golf este raportata ca fiind cea mai cautata masina din Europa pentru clasa compacta, avand si titulatura de "regele clasei compacte".

Modelul Golf 6 vine cu o serie de imbunatatiri fata de Golf 5, atat din punct de vedere al sigurantei, cat si a facilitatilor aduse.

Per total, Golful este o masina fiabila, cu o manevrabilitate excelenta, rezistenta la rugina si cu multe dotari.

VW Polo

Ceva mai compact decat Golf-ul, VW Polo este o masina la fel de fiabila, cu costuri de intretinere mai mici. Produs incepand cu anul 1975, vanzarile au inceput sa ia amploare odata cu modelul 6N produs din 1994.

La capitolul ergonomie, Polo se claseaza deasupra competitorilor din clasa mica, printr-un bord curat si bine asezat, insa la capitolul pret este una dintre cele mai scumpe alegeri. In privinta sigurantei, Polo a obtinut pentru ultimul model 5 stele NCAP.

Dacia Logan

Binecunoscuta masina romaneasca, Loganul! Este fara indoiala cea mai populara masina cumparata de catre romani. Desi in privinta design-ului si al consumului nu este cea mai buna alegere, in privinta intretinerii per total, este o alegere excelenta. Dacia Logan este o masina de familie, facuta atat pentru oras cat si pentru drumuri lungi. Ultimele motorizari sunt foarte interesante din punct de vedere al consumului si cu siguranta a evoluat de la ultimul model.

Skoda Fabia

Fabia este o masina compacta si construita pe aceeasi platforma cu VW Polo, avand in mare parte aceleasi motorizari, insa ceva mai accesibil din punct de vedere al pretului.

Piesele auto sunt comparabile cu cele de pe gama Volkswagen.

Si-a inceput productia in 1999, cu primul model Skoda Fabia iar de-a lungul timpului au adus imbunatatiri majore la partea de design si ergonomie.

Ford Fiesta

Ford Fiesta este unul dintre cele mai apreciate modele din clasa mica de pe piata din Romania.

Produsa inca din 1976, este acum la generatia a 6-a si vine cu o multime de caracterstici benefice.

Modelul VI produs din 2008 pana in prezent a obtinut 5 stele NCAP, pentru siguranta masinii, iar consumul declarat de Ford este chiar sub 4 litri/100 km extra urban.

Per total este o masina cu un design stylish, usor de condus si ieftina de intretinut.

Seat Ibiza

Seat Ibiza este o masina apreciata din punct de vedere estetic mai ales de catre tineri, datorita design-ului fresh si modern.

In privinta mecanicii, Ibiza este construita pe platforma Volkswagen, de unde si preturile la piese vor fi similare.

Noile motoare Eco TSI, precum si cele TDI de pe modelul Ibiza IV aduc si un consum foarte scazut, avand raportat consumul mixt in jur de 4,5 litri. Si in privinta sigurantei, Ibiza este o masina competenta, avand 5 stele NCAP.

Ford Focus

Ford Focus este fratele mai mare al Ford Fiesta si este unul dintre cele mai comercializate modele din Romania. Este competitorul direct al VW Golf si Opel Astra si este o masina fiabila si usor de intretinut.

Vine in trei variante de caroserie: hatchback, sedan si break, cu o multime de motorizari, insa cele mai intalnite in Romania sunt 1.6 benzina sau diesel 1.6 TDCI, ambele avand putere destula atat pentru mediul urban cat si cel extra urban.

In concluzie, daca doriti sa achizitionati o masina de oras, aveti o multime de posiblitati, pentru orice buget.

In acest articol am listat in mare parte doar masini europene, insa sa nu uitam de variantele fabricate in Asia, de la producatori precum Toyota, Honda, Hyundai, Suzuki, Nissan, Mitsubishi si multi altii, care, desi nu sunt comercializate la fel de mult in Romania, sunt o optiune foarte bune din punct de vedere al fiabilitatii, al intretretinerii si al faptului ca au piese auto ieftine si de calitate.

Masinile asiatice sunt cunoscute pentru fiabilitatea lor, insa am putea spune ca stau mai prost la capitolul servisare, unde service-urile auto din Romania sunt mai putine.

ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că norma juridică privind valoarea reparaţiei şi implicit a despăgubirilor prin asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este este...
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
#piese auto, #piese auto ieftine , #masini