Chinezii vor lansa masina de 2.000 de euro

Joi, 06 Mai 2010, ora 15:56
4166 citiri
Chinezii vor lansa masina de 2.000 de euro
foto: Autocar

Compania chineza Geely si-a propus sa lanseze cea mai ieftina masina din lume, un model ce va costa doar 2.000 de euro, mai putin chiar decat celebra Tata Nano.

Noul model IG (Intelligent Geely) va costa intre 1.750 si 2.300 de eruo, in conditiile in care Tata Nano, cea mai ieftina masina a momentului, produsa de indieni, costa aproape 3.000 de euro, potrivit Autocar.

Desi Geely IG este cu 185 de centimetri mai mare decat Toyota IQ si are ampatamentul mai lung cu 100 de milimetri, noua masina este considerata una cu patru locuri.

Volvo, vandut chinezilor de la Geely

Pentru a reduce si mai mult costurile, producatorul va renunta la usile verticale, in favoarea unor usi clasice, mult mai ieftine.

Mai mult, exista o sansa buna ca noua IG sa fie vanduta in Europa cu un motor electric, pentru a beneficia de pe urma trendului eco aflat, la putere in industria auto.

Geely vinde deja masini in Rusia si estul Europei, dar vrea ca lansaera IG sa fie un succes mondial.

Renault face o masina mai ieftina decat Tata Nano

"Conceptul a fost extrem de bine primit, iar pentru ca masina nu va fi lansata mai devreme de 2012, avem destul timp sa ne extindem reteau, pana atunci", a declarat un purtator de cuvant al companiei.

Versiunea pentru piata chineza va fi echipata cu un motor de 988 de centimetri cubi, pe benzina, ce va dezvolta 70 de cai putere.

O versiune electrica a masinii, echipata cu o baterie litiu-ion si un motor de 80 de cai putere, va fi lansata in 2014 sau 2015, iar producatorii vor integra si panouri solare, pe plafon.

Cele mai economice masini ale anului (Galerie foto)

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#Geely IG, #cea mai ieftina masina, #china Geely IG , #masini