Colectie uluitoare de masini vechi, descoperita dupa 61 de ani

Joi, 15 Mai 2014, ora 07:36
9749 citiri
Colectie uluitoare de masini vechi, descoperita dupa 61 de ani
Foto: Fox News

O colectie uluitoare de masini vechi si foarte valoroase a fost scoasa la iveala dupa 61 de ani. Ea va fi vanduta in curand la licitatie in statul american Oklahoma.

Aceasta include nu mai putin de 200 de masini istorice ferite de indiscretia publica mult timp, scrie Fox News. Automobilele i-au apartinut lui Oliver Jordan, cel care a lucrat in domeniul reconditionarii masinilor intre anii 1945 si 1953.

Din cauza unor probleme, afacerea sa a fost inchisa, fara a mai fi reluata vreodata. Astfel, cele mai multe exemplare au fost lasate afara sa rugineasca. Multe dintre ele sunt din anii '30 si '40, insa exista si una foarte rara, un model Maxwell din anul 1917. O limuzina Lincoln (construita de Willoughby in 1937) cu sapte locuri si caroserie de aluminiu, reprezinta o alta atractie a colectiei.

Ea este una dintre cele 5 ramase in intreaga lume, dintr-un numar total de 60 de masini construite. Alte doua modele, Ford si Chevrolet, fabricate in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial (in 1942), reprezinta alte piese de rezistenta ale colectiei impresionante. Casa de licitatii VanDerBrink Auctions va incerca sa le vanda pe toate luna viitoare.

Jordan a incetat din viata in anul 2003, barbatul despartindu-se de doar cateva exemplare de-a lungul anilor. Licitatia se va desfasura inclusiv online, iar la ea va participa si nepotul fostului proprietar. Cei care le vor cumpara vor avea insa de cheltuit multi bani pentru reconditionarea lor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
#masini licitatie pret, #pret masini licitatie, #colectie masini, #masini colectie , #masini
Comentarii
Poza D ILIU
D ILIU
rank 4
O colectzie de harburi, trebuie sa fii ori nebun, ori fanatic ...