Comisia Europeana someaza Guvernul sa le dea romanilor inapoi banii pe taxele ilegale de inmatriculare

Joi, 17 Mai 2018, ora 19:03

   

Comisia Europeana someaza Guvernul sa le dea romanilor inapoi banii pe taxele ilegale de inmatriculare
Comisia Europeana a solicitat Romaniei sa isi alinieze taxele de inmatriculare la legislatia UE si a trimis o scrisoare oficiala de punere in intarziere, pentru ca nu se asigura rambursarea integrala si imediata a taxelor de inmatriculare a vehiculelor de ocazie achizitionate din alte state membre. Acesta este primul pas dintr-o procedura care se poate incheia cu impunerea unor sanctiuni financiare tarii noastre.

"Comisia Europeana a decis astazi (joi, n.red.) sa trimita Romaniei o scrisoare de punere in intarziere pentru ca nu asigura rambursarea integrala si imediata a taxelor de inmatriculare a vehiculelor de ocazie achizitionate din alte state membre.

Dat fiind ca normele romanesti aplicabile restituirii taxelor nu respecta principiile cooperarii loiale, echivalentei si efectivitatii, este incalcata legislatia UE (articolul 110 din TFUE).

In cazul in care Romania nu ia masuri in urmatoarele doua luni, Comisia poate transmite un aviz motivat autoritatilor romane" se arata intr-un comunicat dat publicitatii de institutia UE.

Trimiterea unei scrisori de intarziere reprezinta primul pas din procedura europeana de constatare a neindeplinirii obligatiilor de catre un stat membru. Urmatorul pas este trimiterea unui aviz motivat, dupa care urmeaza trimiterea cauzei la Curtea europeana de Justitie, care poate decide inclusiv sanctiuni financiare.


Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre
Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 9114 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
MacGigi
rank 5
Comisia Europeana someaza Guvernul sa le dea romanilor inapoi banii.
guvernul nu mai are bani.
nu mai poate da inapoi ceea ce ce a luat odata.
ce e luat, este pierdut definitiv...
alta data cascati gura la ce votati si coaseti-va buzunarele cand sunt socialisti prin imprejurimi...
Rica
rank 2
Analfabetii au votat...
Analfabeti ?
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor