Cum puteti contesta amenda pentru ridicarea masinii si cum puteti recupera taxele deja platite

Vineri, 06 Decembrie 2013, ora 11:41
11045 citiri
Cum puteti contesta amenda pentru ridicarea masinii si cum puteti recupera taxele deja platite

Ridicarea masinii nu se mai poate face fara proces-verbal de constatare din partea Politiei Rutiere, doar pe baza dispozitiei reprezentantului Politiei locale, ceea ce inseamna ca soferii pot contesta in instanta legalitatea acestui act.

Insa nu poate fi contestata ridicarea masinilor in urma unui proces-verbal emis de politistul local decat daca acesta are vicii de forma sau fond.

O hotarare recenta emisa de Curtea de Apel da castig de cauza reclamantilor ce contestau legalitatea ridicarii autoturimelor si anuleaza hotararile consiliilor locale ce completau Codul Rutier in sensul inlocuirii agentului constatator, Politia locala substituind Politia Rutiera.

Ridicarea masinilor, ilegala in doua sectoare ale Capitalei - bani inapoi, efecte la nivelul intregii tari (Video)

Prin urmare, ridicarea masinilor nu se mai poate face fara proces-verbal de constatare din partea Politiei Rutiere, doar pe baza dispozitiei reprezentantului Politiei locale, act ce nu mai putea fi atacat la tribunal.

"Instanta a decis ca o autoritate locala poate emite acte in aplicarea legii si nu in completarea sau modificarea acesteia", spune Gheorghe Piperea, avocatul care a obtinut decizia Curtii de Apel, potrivit Romania Libera.

Acesta ii sfatuieste pe cei care au platit dupa 2011 - cand au aparut astfel de hotarari - taxe usturatoare sa le ceara prin justitie de la firmele de ridicare de masini sau de la autoritatile locale, invocand precedentul judiciar.

Cat te costa ridicarea masinii

Tarifele in cazul ridicarii masinii variaza in Bucuresti in functie de sector si firma cu care colaboreaza acesta.

In sectorul 1, de pilda, acestea sunt 250 de lei pentru ridicare, 186 de lei pentru transport, 65 de lei pentru fiecare zi ce depaseste primele 24 de ore de la ridicare.

In sectorul 4, costul recuperarii autoturismului este de 496 de lei, iar in sectorul 6 tarifele sunt stabilite in functie de greutate: pentru masinile sub 2,5 tone costa 677 de lei, 990 de lei intre 2,5-3,5 tone si 1.560 de lei pentru autovehiculele peste 3,5 tone.

De asemenea, in Sibiu taxa este de 500 lei. In primele 8 luni ale anului se ridicasera in Sibiu 2.700 de masini.

Astfel, datorita deciziei Curtii de Aple, se poate recupera, in medie, intre 500 si 700 de lei.

contestata doar daca acest act are vicii de forma sau fond.

ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că norma juridică privind valoarea reparaţiei şi implicit a despăgubirilor prin asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este este...
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
#contestare ridicare masina, #amenda parcare, #recuperare bani ridicare masina, #ridicare masina ilegala , #masini