Ford a lansat noile Ka si Fiesta in Romania

Marti, 24 Februarie 2009, ora 14:25
1836 citiri
Ford a lansat noile Ka si Fiesta in Romania

Ford a lansat astazi noile generatii ale modelelor Ka si Fiesta in Romania. Acestea pornesc de la 8.700, respectiv 9.190 euro.

Ford a lansat astazi noile Ka si Fiesta in tara noastra. Cele doua modele sunt expresii ale filozofiei de design Kinetic in clasa mica si mini. Noul Fiesta marcheaza un capitol important in istoria Ford, acest model asumandu-si rolul de cea mai distinctiva versiune Fiesta lansata vreodata. Fiesta a obtinut cinci stele la testul EuroNCAP de protectie al pasagerilor adulti, patru stele la testul de protectie al pasagerilor copii si trei stele la testul de protectie al pietonilor.

Ford Fiesta are o gama de motorizari compusa din cinci unitati. Propulsoarele pe benzina Duratec dezvolta intre 82 CP si 120 CP, pe cand motoarele diesel Duratorq dezvolva intre 68 CP si 90 CP. Astfel, gama Duratec este compusa dintr-un motor de 1.25 litri care dezvolta 82 cai putere, o unitate de 1.4 litri care dezvolta 96 cai putere si un motor de 1.6 litri care dezvolta 120 CP. Propulsoarele diesel din gama Duratorq au o capacitate cilindrica de 1.4 si 1.6 litri si dezvolta 68, respectiv 90 CP.

Noul Ford Ka isi pastreaza caracteristicile versiunii anterioare, dar le prezinta intr-un pachet nou, inedit. Design-ul lui Ford Ka este mai indraznet decat cel al versiunii precedente, iar designerii Ford intentioneaza sa stabileasca un standard in clasa masinilor de dimensiuni reduse. Ka este produs in aceeasi uzina si pe aceeasi platforma de succes pe care Fiat construieste modelul 500, in Polonia.

Ford Ka va avea doua versiuni de motorizare, o unitate Duratec de 1.2 litri si un propulsor Duratorq de 1.3 litri. Cele doua motorizari inregistreaza emisii de CO2 sub nivelul de 120 grame/ Km. Propulsorul Duratec de 1.2 litri dezvolta 69 CP, iar Duratorq-ul de 1.3 litri dezvolta 75 CP. Consumul mixt al motorizarii Duratorq de 1.3 litri al lui Ford Ka este de 4.2 litri la 100 km.Ford Ka este disponibil in doua variante de echipare, Ambiente si Titanium.

Versiunea Ambiente a lui Ford Ka are un pret de pornire de 8.700 euro fara TVA, pe cand versiunea Ambiente a noului Fiesta are un pret de pornire de 9.190 euro fara TVA. Noile modele vor fi disponibile incepand cu data de 3 martie 2009.

Stire preluata de pe www.automarket.ro

Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android, proiectate să îmbogățească experiența utilizatorilor pe dispozitive mobile, tablete, smartwatch-uri și sisteme auto....
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Apple se pregătește să aducă pe piață modelele iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max în două noi opțiuni de culoare: Desert Titanium și Titanium Grey, potrivit ultimelor informații...
#Ford Fiesta, #facelift, #prezentare oficiala, #lansare in Romania , #masini