Humvee - o masina zburatoare care va deveni realitate

Joi, 17 Noiembrie 2011, ora 07:24
3002 citiri
Humvee - o masina zburatoare care va deveni realitate
FOTO: Discovery News

Hummer-ul a uimit deja lumea si surpriza primului model al acestuia a trecut, dar in curand am putea avea un Humvee care zboara. Divizia de cercetare de la Departamentul Apararii SUA a lansat cererea pentru realizarea unui astfel de vehicul cu patru locuri, care sa poata parasi oricand traiectoria terestra si sa supravietuiasca in zone de razboi.

Este vorba despre combinarea avantajelor unui vehicul de teren cu cele ale unui elicopter intr-un sigur prototip cu flexibilitate si usurinta de miscare sporita fata de cea a "stramosilor" sai, informeaza Discovery News

Doi contractorii militari AAI si Lockheed Martin au propus proiecte fezabile pentru un astfel de vehicul si sunt foarte aproape de demonstratii concrete ale prototipului conceput de fiecare dintre ele. Desi abordarea si specificatiile tehnice sunt diferite, cei doi contractori au promis sa uimeasca industria militara cu noile vedete atat de asteptate.

Principala utilitate a unui astfel de vehicul este de a transporta pe calea aerului pensonalul respectiv spre o locatie terestra, iar daca in timp ce circula pe rute terestre, terenul devine prea periculos sau de nestrabatut, vehiculul isi poate lua zborul depasind obstacolul respectiv.

Ca un pas urmator dupa testarea initiala, ar putea fi posibil sa functioneze si automat, fara a fi necesar un sofer/pilot.

Fabricarea unui astfel de vehicul este o provocare uriasa, deoarece producatorul trebuie sa realizeze un echilibru perfect intre marimea, greutatea si puterea acestuia. Desi au abordari diferite, cele doua companii sunt programate sa isi prezinte prototipul finalizat cu demnostratii concrete, in anul 2015.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#Auto Humvee, #Vehicul zburator, #AAI si Lockheed Martin , #masini
Comentarii