Hyundai continua ofensiva: ix-Metro, un viitor crossover mic

Vineri, 04 Septembrie 2009, ora 14:06
1189 citiri
Hyundai continua ofensiva: ix-Metro, un viitor crossover mic

Hyundai continua seria conceptelor cu indicativul "ix" printr-o noua aparitie insolita, botezata Metro.

Coreenii vor aduce la Frankfurt un nou prototip, al cincilea creat de echipa Hyundai Global Design, care anticipeaza un viitor crossover de talie mica. ix-Metro promite un design indraznet, pe care cu siguranta nu il vom regasi intr-o versiune de serie a conceptului de 3.93 metri lungime.

Pentru propulsia noului membru al familiei de concepte Hyundai, coreenii au ales un motor de trei cilindri si numai un litru, supraalimentat, cu injectie directa, capabil sa ofere o putere impresionanta pentru cilindreea sa: 125 de cai. Conectat la o transmisie cu dublu ambreiaj in sase trepte, crossover-ul promite emisii de CO2 de numai 80 g/km.

O versiune de productie a noului ix-Metro este asteptata pe piata in urmatorii doi ani, Hyundai urmarind sa isi largeasca oferta pentru a putea tine piept cu ceilalti mari producatori ai lumii.

Alaturi de noul ix-Metro, standul Hyundai de la Frankfurt va mai gazdui debutul noului ix35, inlocuitorul lui Tucson, faceliftul modelului Santa Fe, versiunea electrica a micului i10 si o optiune ecologica a actualului i30, botezata Blue Edition, capabila sa emita doar 113 g/km.

Cititi mai multe pe Automarket.ro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
#hyundai, #crossover ix Metro , #masini