Japonezii au oferta speciala la masini radioactive

Joi, 27 Octombrie 2011, ora 22:48
2506 citiri
Japonezii au oferta speciala la masini radioactive
Foto: NBC

Masinile contaminate dupa catastrofa nucleara din Japonia au ajuns pe piata interna, dupa ce mai multe state au reclamat faptul ca au primit autovehicule cu inalt grad de radioactivitate.

Rusia a trimis inapoi, in luna aprilie, un lot de 50 de masini second-hand, dupa ce a constatat ca nivelul de radioactivitate depasea limita admisa. Alte state din America Latina sau Africa au refuzat si ele importul de masini japoneze radioactive.

Aceste vehicule, contaminate cu cesiu-127 si uraniu-238 ale caror niveluri depaseau de 2 pana la 6 ori limita admisa, au fost pastrate in parcari izolate in asteptarea unei decizii a autoritatilor sanitare.

Intr-un final, vazand ca nu pot exporta masinile efectate de catastrofa nucleara, dealerii au decis sa le vanda pe piata interna, la un pret mai mic, scrie NBC.

Dupa catastrofa, in Japonia a fost instituit un program de verificare a nivelului radioactivitatii pentru toti constructorii de automobile, problemele cele mai mari fiind observate nu la procesul de productie in cadrul uzinelor Toyota, Mitsubishi, Infiniti, Lexus, Nissan, Mazda, Subaru sau Suzuki, ci la cel al componentelor utilizate la realizarea masinilor.

Marii producatori niponi au casat mii de masini radioactive, insa o parte dintre autovehiculele contaminate au ajuns la dealeri locali, care le-au schimbat elementele de identificare si le-au scos din nou la vanzare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#masini radioactive japonia, #masini radioactive , #masini