Kia a prezentat modelul Cadenza (Video)

Marti, 24 Noiembrie 2009, ora 20:47
1504 citiri
Kia a prezentat modelul Cadenza (Video)

Oficialii Kia au dezvaluit noul model Cadenza, succesorul de drept al modelului de segment mare Opirus.

Acesta va debuta la nivel mondial in cadrul Salonului Auto de la Riad, care va avea loc in Arabia Saudita. Ulterior, Kia Cadenza va fi prezentat la Salonul Auto din Dubai, care are loc trei zile mai tarziu, in data de 15 decembrie.

Kia Cadenza este clasificat ca fiind "marele pas in viitor" pentru constructorul sud coreean de automobile, acesta avand o serie de caracteristici care pot fi considerate cel putin interesante. Cadenza este echipat cu un motor V6 de 3.5 litri care dezvolta 290 CP si face parte din seria Lambda II. Acest propulsor are o configuratie Quad-OHC si sase cilindri in V. Pe langa cele patru axe cu came, propulsorul are un sistem dual de distributie variabila, intitulat CVVT. Puterea maxima dezvoltata de aceasta unitate este de 290 CP la 6.600 rpm, in timp ce cuplul motor maxim oferit este de 338 Nm si este atins la 5.000 rpm.

Unitatea V6 de 3.0 litri este cuplata cu o transmisie automate cu sase trepte, care dispune de un mod manual secvential. Cei 290 CP sunt trimisi direct catre puntea fata prin intermediul transmisiei catre rotile de 16 inch imbracate in cauciucuri de 215/65 R16. Optional, cei de la Kia ofera jante de aliaj de 17 inch care sunt echipate cu anvelope de 225/55 R17. Suspensia fata este independenta de tip MacPherson, in timp ce suspensia de la puntea spate este tot independenta, de tip Multi-Link. Sistemul de franare al lui Kia Cadenza beneficiaza de discuri fata ventilate de 300 milimetri, cu o grosime de 28 mm, in timp ce discurile de pe puntea spate au 284 mm si o grosime de 10 mm.

Kia Cadenza are o lungime totala de 4.965 milimetri, in timp ce latimea acestuia este de 1.850 mm. Inaltimea sedanului premium de la Kia este de 1.475 milimetri, iar ampatamentul se ridica la 2.845 miliemetri. Portbagajul lui Kia Cadenza ofera 451 litri, iar rezervorul de carburant are o capacitate de 70 de litri. La gol, Kia Cadenza are o masa de 1.575 de kilograme. Caroseria acestui model are un coeficient aerodinamic deosebit de bun, atingand valoarea de 0.29, aceeasi cu cea a lui Mercedes-Benz E-Klasse.

In regim mediu mixt, Kia Cadenza are un consum mediu de 9.4 litri de carburant, iar emisiile de CO2 se ridica la 223 de grame per kilometru. Modelul nu a fost inca testat de EuroNCAP sau de organismul independent ACEA pentru a afla gradul de siguranta si consumul de carburant si emisiile conform normelor europene. Viteza maxima a lui Kia Cadenza este de 230 km/h, iar acceleratia de la 0 la 100 km/h este realizata in 7.2 secunde.

Printre dotarile noului model de la Kia, putem enumera sistemul "Welcome", iluminarea variabila a cabinei, pornire de la buton, camera video pentru mersul cu spatele. Accesul in masina se poate realiza prin intermediul unui sistem keyless entry, iar climatizarea automata functioneaza pe doua zone.

Kia Cadenza va fi disponibil in Romania incepand cu cel de-al doilea trimestru al anului 2010, preturile nefiind inca anuntate.

Cititi mai multe pe Automarket.ro

Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Sergiu Vasilescu, unul dintre cei mai cunoscuți avocați din România, specializați în fiscalitate, respectiv în crypto, avertizează cu privire la pericolul iminent cu care se vor confrunta...
România, a șasea cea mai scumpă energie electrică pentru consumul casnic din UE, calculat la standardele puterii de cumpărare
România, a șasea cea mai scumpă energie electrică pentru consumul casnic din UE, calculat la standardele puterii de cumpărare
România a raportat în a doua parte a anului trecut un preț la energie electrică pentru uz casnic de 19,1 euro la 100 kWh, între ultimele cinci cele mai reduse din UE. Pe de altă parte,...
#Kia prezentat model Cadenza, #Kia Cadenza video , #masini