Land Rover, Jaguar si Mercedes vandute in Romania, rechemate in service

Miercuri, 25 Ianuarie 2012, ora 15:50
1617 citiri
Land Rover, Jaguar si Mercedes vandute in Romania, rechemate in service
Foto: Arhiva

Land Rover si Jaguar efectueaza, prin intermediul importatorului Premium Auto, doua campanii de rechemare la service, pentru modelele Land Rover Defender fabricate in perioada 2007 - 2011, respectiv Jaguar X Type varianta 2.2 diesel produse intre 2006 si 2010.

In cazul Land Rover Defender s-a identifcat o problema la sistemul franei de stationare. Sabotii franei de stationare pot fi contaminati cu ulei scurs de la cutia de transfer. In astfel de situatii este posibil ca frana de stationare sa nu mai fie capabila sa mentina vehiculul pe loc in panta/rampa, se precizeaza in notificarea publicata pe site-ul Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC).

Autovehiculele Land Rover Defender vandute in Romania, afectate de campanie, sunt in numar de 183.

Modelul Jaguar X Type este rechemat in service pe fondul unor posibile pierderi de combustibil la busonul de purjare al filtrului de motorina. Combustibilul scurs poate ajunge pe suprafata de rulare. In cazul de fata pierderile apar la inelul exterior de etansare din cauza fluctuatiilor in procesul de fabricatie a furnizorului (compozitie incorecta a materialului).

Sunt vizate in cadrul campaniei 152 de masini.

Nu exista informatii despre incidente raportate in Romania, se mentioneaza in notificarile importatorului.

Si distribuitorul SC Mercedes-Benz Romania SRL, reprezentant in Romania al producatorului Daimler AG, recheama un numar de 249 de autoturisme Mercedes Benz Sprinter, model 900 si 906 cu tip motor OM651 si Mercedes Benz Vito si Mercedes Benz Viano, model 639 cu tip motor OM651 sau OM642, ca urmare tot a unor posibile pierderi de combustibil la busonul de purjare al filtrului de motorina. Combustibilul scurs poate ajunge pe suprafata de rulare.

C.S.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#masini rechemate in service, #Land Rover, #Jaguar, #Mercedes , #masini