Lansari auto importante ale anului 2010

Vineri, 24 Decembrie 2010, ora 18:31
2047 citiri
Lansari auto importante ale anului 2010
Foto: auto-bild.ro

Dupa un an plin de evenimente, teste, saloane, lansari ori inovatii pe piata auto, jucatorii s-au adaptat rapid la criza si au reusit sa prezinte modelele noi.

Majoritatea modelelor au fost lansate si in Romania, la foarte scurt timp dupa premierele de la saloanele auto.

Opel Astra New Generation

Primul model care a fost lasant, oficial, in Romania in anul 2010 a fost Opel Astra I sau Opel Astra New Generation. Pe langa designul reusit care il incadreaza in trend-ul stabilit de Insignia, ar fi de notat sasiul mecatronic complet nou, sistemul de iluminare, camera video montata frontal, care recunoaste semnele de circulatie, dar si gama de motorizari bogata.

Chevrolet Spark

Urmatoarea lansare a fost cea a modelului Chevrolet Spark, unul dintre cele mai ieftine automobile de pe piata romaneasca. Spark are cateva puncte forte cu care incearca sa convinga publicul. Rod al unui proces de design care a luat in calcul opinia publicului, noul Spark arata excelent, imprumutand liniile puternice ale fratelui mai mare Cruze. Apoi, desi este o masina de clasa mica, Spark se lauda cu spatiul interior, oferind cinci usi si cinci locuri.

Pentru siguranta, Spark ofera in optiune ECS (sistem electronic de control

al stabilitatii), dar si ABS-ul si cele 6 airbaguri (frontale, laterale si cortina) sunt in standard.

Un alt atu este agilitatea in teritoriul urban, datorita dimensiunilor mici: 3640 mm lungime si 1597 mm latime, precum si o structura rigida a caroseriei care favorizeaza condusul dinamic.

BMW Serie 5

A sasea generatie a limuzinei BMW Seria 5 a fost lansata in Romania la mijlocul lunii martie.

Noua generatie extrem de asteptata de public, a sasea, a sosit pe piata noastra impreuna cu doua face-lifturi ale Seriei 3. Noua Serie 5 reprezinta o veritabila arma a bavarezilor impotriva rivalilor de la Mercedes, care au deja de mai bine de un an E Klasse, dar si a celor de la Audi, care pregatesc noul A6.

Dacia Duster

Mediatizatul SUV a fost lansat, in Romania, in luna aprilie.

Robust si practic pe ansamblu, bazat de fapt pe platforma Logan si pe arhitectura MCV, Duster a facut pasul in segmentul crossover/SUV cu ajutorul componentelor 4x4 de provenienta Nissan.

Dacia si-a prezentat noul model in compania fostului campion mondial de Formula 1, Alain Prost.

Porsche Cayenne

Noul Porsche Cayenne, ajuns la a doua generatie, a fost lansat oficial pe piata romaneasca in luna mai. Revenind la motorizari, cea mai mare noutate, versiunea hibrida, face ca noul Cayenne sa ruleze, cativa kilometri, folosind doar motorul electric. Cayenne este primul model Porsche de serie care adopta acest sistem de propulsie. Tehnologia este preluata de pe noua generatie a SUV-ului Volkswagen Touareg.

Ferrari 458 Italia

Cea mai exotica lansare din acest an a fost Ferrari 458 Italia, model prezentat oficial la Bucuresti de Giancarlo Fisichella, pilotul de teste al Scuderiei Ferrari.

Ferrari 458 Italia este un model special pentru constructor, avand un volum urias de tehnologie preluata din Formula 1. Esenta acestei tehnologii poate fi sintetizata de volanul care are implementate absolut toate comenzile necesare unui sofer, astfel incat sa nu ridice mainile niciodata de pe el.

Nissan Juke

Unul dintre autoturismele inedite lansate in 2010 a fost Juke, o masina care se incadreaza in clasa B, dar care are veleitati de crossover.

Noul Nissan Juke imprumuta o mare parte dintre liniile curajoase ale conceptului Qazana, preluand de asemenea elemente de design de la restul actualei game Nissan, cum sunt stopurile derivate din cele ale lui 370Z.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a făcut Marcel Boloș, ministrul de Finanțe, săptămâna asta
Ce a făcut Marcel Boloș, ministrul de Finanțe, săptămâna asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezintă viitorul și de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu experții și a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#lansari auto 2010, #piata auto, #masini 2010 , #masini