Masina ieftina din viitor: Fara benzina si cu motor pe hidrogen

Joi, 14 Februarie 2013, ora 08:11
10324 citiri
Masina ieftina din viitor: Fara benzina si cu motor pe hidrogen
Foto: web-japan.org

Producatorii de autoturisme din SUA au ambitii mari, in ceea ce priveste masina viitorului. Mai multe companii auto si-au unit fortele pentru a dezvolta un autoturism ieftin, care sa nu mai depinda de petrol.

Chiar presedintele SUA afirma in 2011 ca tara sa va pune in circulatie pana in 2015 un milion de masini avansate tehnologic, scrie Care2.

Promisiunile guvernului american nu sunt intr-o faza avansata de a fi indeplinite, dar surpriza vine din alta parte.

Cei de la Daimler, Ford si Nissan mizeaza pe un alt model de masina, care nu va avea emisii poluante. Ei spera sa lanseze un model de masina ieftina si ecologica in anul 2017.

Masina va fi dotata cu un sistem ingenios de celule, care se vor incarca in timpul mersului. In acest proces sunt folosite o serie de reactii chimice si electrice intre hidrogen si oxigen.

Hidrogenul, cheia viitorului?

Acest model de automobil va fi dotat cu un rezervor de hidrogen, care va fi elementul esential in a le oferi independenta energetica.

Vestea buna pentru mediu este data de faptul ca emisiile rezultate in urma procesului de interactiune dintre oxigen si hidrogen sunt formate din vapori de apa si caldura.

Cele trei mari companii auto au o experienta bogata in dezvoltarea unei asemenea masini. Ele au creat prototipuri care au circulat mai mult de 10 milioane de kilometri in cadrul testelor, in intreaga lume. Totusi, progresele facute nu au fost uriase, din cauza costului crescut al investitiilor necesare.

Ramane de vazut cum vor face ele fata costurilor ridicate, dupa ce isi vor uni fortele.

Avantajul acestei masini va fi si o autonomie mai mare, ea putand parcurge o distanta mai lunga pana sa fie realimentata.

Tehnologia poate fi folosita mai bine in cazul masinilor mari, asa cum sunt modelele SUV si camioanele.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#masina motor hidrogen, #masina fara benzina , #masini
Comentarii
Poza grob
grob
rank 5
Va mai aduceti aminte de autobuzele cu rezervoare pe acoperis...
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
Mercedes mizeaza de multa vreme pe technologia hidrogenului, mai