Masinile pe care le vom conduce in 2014 (Galerie foto)

Joi, 21 Mai 2009, ora 11:21
2766 citiri
Masinile pe care le vom conduce in 2014 (Galerie foto)

Criza economica ii face pe multi sa se gandeasca de doua ori inainte sa-si achizitioneze o masina, iar atunci cand se decid s-o cumpere, consumul autovehiculului este cel mai important criteriu pentru majoritatea.

Astfel, mai toti producatorii auto incerca sa produca vehicule care sa cantareasca mai putin, sa aiba motoare mai mici si, bineinteles, care sa consume mai putin combustibil.

Totusi, viitorul nu pare al acestor vehicule, ci al celor hibride, pentru care cererea creste considerabil de la an la an.

Plecand de la aceasta idee, revista Forbes a alcatuit un top 11 al masinilor care vor domina piata auto in 2014.

Lidera in acest inedit clasament este Alfa Romeo Milano, pe care redactorii revistei Forbes o vad drept "masina anului 2014".

Dar iata mai jos care sunt cele 11 masini ce vor fi in prim plan in 2014

1.Alfa Romeo Milano

Expertii considera ca modelul italienilor de la Alfa Romeo va fi un real succes. Masina va fi prezentata la Salonul Auto de la Frankfurt, ce este programat pentru luna septembrie a acestui an.

2.BMW X1

"Compact SUV-ul" celor de la BMW, creat dupa combinarea caracteristicilor SUV-urilor X cu cele ale modelelor sedan, promite ca va fi una dintre cele mai bine vandute masini in anii ce urmeaza.

3.BYD F3DM

Cunoscut doar in China, modelul companiei din Shenzhen a impresionat la Salonul Auto de la Detroit si urmeaza sa fie comercializat si in SUA, incepand cu 2010. BYD F3DM este un hibrid, care dispune si de un motor de 1 litru pe benzina.

4.Cadillac Converj

Acest coupe a fost produs pentru a arata tehnologia electrica a celor de la General Motors. Daca e incarcat la priza, Cadillac Converj poate merge 60 de km.

5.Ford C-Max

Desi prezentat inca din 2003, redactorii revistei Forbes considera ca Ford C-Max va continua sa fie vandut.

6.Honda CR-Z

Hibridul sportiv dotat cu 140 de cai putere dispune de doua locuri si va fi disponibil in urmatorii ani.

7.Hyundai HED-5 i-Mode

Acest vehicul monocab este considerat de cei de la Hyundai drept "masina viitorului".

8.MINI E, MINI Crossman

Este primul autoturism complet electric si poate atinge 100 de km/h in doar 8,5 secunde. O incarcare ii asigura o autonimie de aproximativ 250 de km.

9.Toyota FT-EV

Foarte probabil numele FT-EV va fi schimbat pana in 2014. Masina dispune de un motor electric, care o tine pe sosea, la o incarcare, cam 100 de km si poate ajunge la o viteza de 120 km/h.

10.Volkswagen BlueSport

70 de km parcursi cu doar un litru de benzina. Asa isi lauda cei de la Volkswagen noua bijuterie sportiva. In plus, BlueSport va avea 180 de cai putere si va atinge 210 km/h.

11.Fiat 500

Masina anului 2008 va dispune in curand si de un motor complet electric. Daca vehiculul a fost vandut excelent cu motor pe benzina, cei de la Fiat se asteapta sa fie vandut si mai bine cu un motor complet electric.

Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4, un dispozitiv care promite un display excepțional și care este disponibil la precomandă până pe 28 aprilie prin...
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, inteligența artificială care poate rula direct pe un smartphone
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, inteligența artificială care poate rula direct pe un smartphone
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, o versiune simplificată a modelelor de inteligență artificială, adaptată pentru dispozitive cu putere de procesare redusă, precum smartphone-urile și...
#masini conduse 2014, #revista Forbes , #masini