Ziare.com

Masinile viitorului nu vor mai avea nevoie de sofer

Joi, 13 Ianuarie 2011, ora 09:31

   

Masinile viitorului nu vor mai avea nevoie de sofer
Mercedes a reusit sa construiasca o masina de 100.000 de dolari, capabila sa calculeze distanta pana la masina din fata, pentru a sti cat sa accelereze. Tu nu trebuie decat sa fii atent la directie.

Chiar si companiile IT au intrat in cursa pentru construirea unei masini total automata, informeaza Cnn.com. In octombrie, Google a anuntat ca a dezvoltat o flota de masini care utilizeaza senzori si diverse harti pentru a se orienta, pe strada.

Intr-un traseu de test, masinile au parcurs pe pilot automat peste 250.000 de km. Chiar si General Motors a prezentat saptamana trecuta la Show-ul Consumer Electronics din Las Vegas un prototip de masina care se conduce singura.

Numita EN-V (pronuntat "envy", prescurtarea de la "Electric Networked Vehicle"), masina este dotata cu o serie de senzori, camere si un sonar, care ajuta soferul sa mentina o distanta corespunzatoare fata de alte masini sau de pietoni.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

De asemenea, modelele EN-V au implementata o tehnologie de retea care permite masinilor sa comunice intre ele.

Citeste mai mult despre Masinile viitorului nu vor mai avea nevoie de sofer pe Business24.ro

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1227 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor