Mazda a dat startul la productia de masini. Toyota si Honda sunt inca "pe butuci"

Autor: Paul Barbu - Redactor
Marti, 22 Martie 2011, ora 16:33
1704 citiri
Mazda a dat startul la productia de masini. Toyota si Honda sunt inca "pe butuci"
Foto: auto-guide.ro

Dupa ce, cu o saptamana in urma, marii producatori de masini din Japonia spuneau ca este posibil sa-si inchida industria pentru cel putin o luna, pana vor reusi sa se reorganizeze, o parte din acestia au reconfirmat informatia, restrangand termenul de incepere a activitatii.

Astfel, Toyota si Honda nu-si vor relua productia mai devreme de 26 si, respectiv, 27 martie, si asta pentru ca le lipsesc anumite componente, potrivit BBC News. Pe de alta parte, Mazda Motor Corporation isi va relua temporar activitatea, insa doar la fabricile din Hiroshima si Hofu.

Potrivit analistilor, fiecare zi in care nu se lucreaza inseamna pierderi de milioane de dolari pentru Toyota si Honda.

In schimb, la Mazda se vor produce componente doar pentru fabricile din afara tarii, dar si rezerve pentru stocul propriu. Din pacate, pentru aceste companii, lipsa electricitatii pare sa fie unul din principalele motive pentru care inca nu au dat drumul la productie.

Productia in aceste unitati a fost oprita de pe 11 martie, cand Japonia a fost lovita de un cutremur de 9 grade pe starea Richter, urmat de tsunami. Peste 8.900 de persoane au murit si alte 12.000 sunt inca date disparute, potrivit ultimelor statistici.

Cutremurul a dus la defectiuni grave ale centralei nucleare din Fukushima, motivul intreruperilor de alimentare cu energie electrica a multor unitati de productie. Marti, s-a observat fum la doua din cele sase reactoare ale centralei, in ciuda eforturilor de a le raci folosind apa de mare.

Conform ultimelor estimari, pierderile Japoniei din cauza cutremurului se ridica la 250 de miliarde de dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#Mazda Honda Toyota, #productie masini , #masini
Comentarii
Poza MatusaTamara
MatusaTamara
rank 5
Nu este cazul sa isi bata capul.