Mercedes a creat autospeciale noi de pompieri si salvare

Joi, 12 Noiembrie 2009, ora 10:16
3002 citiri
Mercedes a creat autospeciale noi de pompieri si salvare

Mercedes-Benz a prezentat noile sale autospeciale pentru serviciile de pompieri si salvare. Autospecialele Mercedes-Benz au fost prezentate la Stuttgart in fata unei echipe de specialisti auto international din sectorul asamblarii de caroserii pentru autovehiculele destiante pompierilor.

Aceste autospeciale sunt bazate pe diferite modele de serie Unimog, pe noul model de camion Zetros cu tractiune integrala si pe Econic, cu versiunile sale de cabina cu plafon coborat sau inaltat.

Specialistii invitati de Mercedes-Benz au fost impresionati de noul Unimog U20 cu tonaj redus. Acest model este disponibil in trei variante de tonaj, cu greutati brute de 7.5, 8.5 si 9.3 tone. Modelul U20 este primul Unimog cu cabina avansata si are un ampatament de 2.70 metri, elemente care il transforma intr-un autovehicul de teren extrem de compact si manevrabil. Primul Unimog U 20 este deja operational ca autovehicul utilitar de pompieri in Croatia.

Noul Mercedes-Benz Zetros permite configurarea autovehiculelor utilitare de urgenta de mare tonaj cu atribute cheie precum sarcina utila si capacitatea de inarcare mare combinate cu abilitati off-road uimitoare si performante bune pe soselele asfatalte.

Modelul Zetros este disponibil in versiunea cu doua axe si 18 tone, dar si in versiune cu trei axe si 25 de tone, care suporta 27 de tone din punct de vedere tehnic. Inginerii germani au dezvoltat o priza de putere speciala pentru modelul Zetros, care permite producatorilor de sisteme impotriva incendiilor sa poata folosi fara dificultate o pompa centrifugala anti incendiu.

Mercedes Econic s-a definit ca un sasiu specializat pentru caroseriile autospecialelor de pompieri. Datorita dotarii cu o platforma hidraulica si al cabinei sale care poate gazdui pana la patru membri ai echipajelor de urgenta, modelul Econic reprezinta o prima optiune frecventa in randul autovehiculelor de acest gen.

In cadrul expozitiei Mercedes, germanii au prezentat si trei modele Econic cu caroserii echipate complet.

Cititi mai multe pe Automarket.ro

Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Apple se pregătește să aducă pe piață modelele iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max în două noi opțiuni de culoare: Desert Titanium și Titanium Grey, potrivit ultimelor informații...
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Sergiu Vasilescu, unul dintre cei mai cunoscuți avocați din România, specializați în fiscalitate, respectiv în crypto, avertizează cu privire la pericolul iminent cu care se vor confrunta...
#Mercedes autospeciale salvare pompieri , #masini