Orasul cu masini fara sofer - cati bani da guvernul britanic doritorilor

Vineri, 06 Decembrie 2013, ora 15:53
1838 citiri
Orasul cu masini fara sofer - cati bani da guvernul britanic doritorilor
Foto: Telegraph

Guvernul britanic ofera 10 milioane de lire sterline (aproximativ 12 milioane de euro) localitatii care este dispusa sa devina un centru de testare pentru masinile fara sofer, in incercarea de a transforma Marea Britanie in liderul acestei tehnologii.

In Planul National de Infrastructura, autoritatile anunta ca va avea loc o analiza pentru a se asigura ca legislatia este in masura sa "demonstreze companiilor auto globale" ca Marea Britanie este "locul potrivit" pentru a dezvolta astfel de masini, noteaza Telegraph.

Pana in 2017, 100 de astfel de masini vor circula pe anumite alei in orasul Milton Keynes, folosind senzori pentru a evita ciocnirile.

De asemenea, Divizia de Robotica de la Oxford University a anuntat in iulie ca intentioneaza sa testeze masinile care se conduc singure pe drumurile din Marea Britanie impreuna cu producatorul Nissan.

Echipa a testat deja un automobil pe un drum privat dintr-un parc stiintific si a primit acordul Departamentului Transporturilor pentru a efectua teste si pe drumuri cu un alt tip de trafic.

Cele mai multe teste de acest gen au fost derulate pana acum de Google. Masina Google a strabatut deja 500.000 de mile, prin California, Nevada si Florida, state care au aprobat legislatia necesara.

De asemenea, Nissan a testat o masina autonoma pe o autostrada publica din Japonia. Volvo intentioneaza sa aduca 100 de astfel de vehicule pe drumurile publice din jurul orasului Goteborg, din Suedia, pana in 2017, odata cu Google.

Elon Musk, seful companiei de masini electrice Tesla Motors, a anuntat ca masinile lor vor fi gata in 2016.

Multe masini obisnuite dispun deja de o parte din tehnologia utilizata de automobilele fara sofer, precum sistemul de franare de urgenta, care poate incetini si chiar opri o masina in cazul in care soferul nu reactioneaza la timp in fata unei coliziuni iminente.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#bani masini fara sofer, #masini fara sofer Marea Britanie, #oras Marea Britanie masini autonome , #masini