Ziare.com

Parchezi abuziv pe locurile destinate persoanelor cu handicap, platesti 100 de lei

Marti, 28 Octombrie 2014, ora 18:05

   

Parchezi abuziv pe locurile destinate persoanelor cu handicap, platesti 100 de lei
Soferii care vor parca in mod abuziv pe locurile destinate persoanelor cu handicap in Baneasa Shopping City se vor trezi cu rotile blocate. In plus, ei vor putea pleca din incinta mallului din Capitala doar dupa ce achita suma de 100 de lei.

Banii astfel stransi vor fi donati catre ONG-uri si asociatii al caror rol este de a proteja si promova drepturile persoanelor cu dizabilitati, primul beneficiar fiind Fundatia Motivation Romania, informeaza un comunicat remis Ziare.com.

Aceasta organizatie, fondata in 1995, dezvolta programe ce acopera o gama larga de nevoi ale copiilor si adultilor cu dizabilitati, de la echipament adaptat pentru diferite tipuri de dizabilitati motorii, la recuperare medicala si instruire pentru viata independenta.

"Parcarea abuziva pe locurile destinate persoanelor cu handicap este, din pacate, un fenomen pe care il regasim peste tot in Romania. De aceea, ne-am propus sa facem un prim pas pentru educarea in ceea ce priveste respectul si conduita fata de persoanele cu dizabilitati. Scopul nostru este ca masurile luate sa descurajeze acest tip de comportament si, cu timpul, sa il elimine complet.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

Incepand cu 1 noiembrie, primele sume de bani stranse din contravaloarea tarifelor aplicate vor merge catre Fundatia Motivation Romania, una dintre organizatiile care a contribuit cel mai mult la sprijinirea persoanelor cu handicap in ultimii 20 de ani. Ne-am bucura ca ideea noastra sa fie preluata si de alte centre comerciale sau spatii ce detin parcari private, pentru ca, impreuna, sa contribuim la o lume mai civilizata", declara Alexandra Georgievits, Corporate Affairs Director in cadrul Baneasa Developments.

Cum functioneaza masurile

Baneasa Shopping City a inceput aplicarea acestor masuri in luna septembrie, care presupun utilizarea unor dispozitive speciale pentru a bloca rotile automobilelor parcate abuziv pe locurile de parcare destinate persoanelor cu dizabilitati. Locurile sunt semnalizate cu ajutorul sistemului de marcaje de culoare albastra, recunoscute la nivel international. Pentru deblocarea rotilor, este necesara plata unui tarif de 100 lei.

In acelasi timp, pentru a facilita accesul persoanelor cu dizabilitati in spatiile de parcare special amenajate, Baneasa Shopping City ofera acestora gratuitate pentru parcarea subterana. In mod obisnuit, vizitatorii trebuie sa plateasca o taxa in functie de numarul de ore de stationare.

Proiectul "Parcarea Albastra" isi propune sa elimine incalcarea drepturilor persoanelor cu handicap si, totodata, sa ofere acestora din urma un sprijin pentru o viata mai buna, potrivit comunicatului citat.

C.P.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3759 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

sa-mi spuna si mie citi handicapati vin la cumparaturi la mall

ca sa discutam pe cifre nu pe japca.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor