Ziare.com

Perioada in care masinile pot sta nefolosite in parcare a fost redusa considerabil. Definitia vehiculelor fara stapan, modificata

Miercuri, 03 Iunie 2020, ora 16:01

   

Perioada in care masinile pot sta nefolosite in parcare a fost redusa considerabil. Definitia vehiculelor fara stapan, modificata
Plenul Camerei Deputatilor a adoptat, miercuri, un proiect de lege care prevede ca pot fi incluse sub incidenta Legii 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fara stapan sau abandonate si autoturisme inmatriculate in strainatate.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea si completarea Legii 421/2002.

Potrivit expunerii de motive, initiativa vizeaza modificarea si completarea definitiei termenului "vehicule fara stapan", pentru a include si vehicule inmatriculate in strainatate, deoarece au fost semnalate autoturisme de acest fel care nu au putut fi ridicate deoarece nu au numere de inmatriculate romanesti.

Initiativa are ca obiect de reglementare si scurtarea de la un an la sase luni a perioadei in care vehiculele pot ramane neutilizate in parcarile publice si introducerea dovezii de achitare a taxelor auto, a amenzilor si a dovezii efectuarii ITP-ului de catre proprietar/detinator legal in termen de 5 zile de la primirea somatiei.

Potrivit proiectului de lege, "vehicul fara stapan" este vehiculul de orice categorie, fara placuta de inmatriculare sau alte marcaje oficiale, ori inmatriculate in strainatate, stationat pe domeniul public sau privat al statului ori al unitatilor administrativ-teritoriale, al carui proprietar sau detinator legal este necunoscut, iar "vehicul abandonat" este vehiculul de orice categorie, aflat pe domeniul public sau privat al statului ori al unitatilor administrativ-teritoriale de cel putin 6 luni, al carui proprietar sau detinator legal este cunoscut, insa exista indicii temeinice ca acesta nu respecta conditiile legale pentru a circula pe drumurile publice.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 10738 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Iata, avem legi f bune!

Cei care sunt platiti sa vegheze la respectarea lor ar trebui sa-si faca datoria! De ce avem, totusi, asa de multe masini abandonate si parcate prin capitala? Hai, la treaba baieti!

 

mult mai simplu si legal

daca masina este inscrisa in circulatie si este platit impozitul la zi atunci ramane acolo unde este , daca nu are numere de inmatriculare sau nu are platit impozitul la zi se pune o Bulina mare vizibila din material reflectorizant cu stampila primariei si cu data , de la Data lipiri stampilei are propietarul timp 60 zile sa rezolve Problema ...in ziua 61 se ridica masina si se distruge in presa de fier vechi ....sau se gaseste cineva cae o cumpara la un pret ca primaria sa isi recupereze banii pentru ridicarea masini ...asa functioneaza in toata europa civilizata , de ce nu la noi ???

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor