Business Focus: Priorități înainte de următorul mare cutremur. Ce se pierde în discuția despre blocurile "cu bulină"

Piata auto in Romania in 2009

Joi, 01 Ianuarie 2009, ora 10:32
4891 citiri
Piata auto in Romania in 2009

Anul 2009 se anunta a fi unul extrem de dificil pentru piata auto din Romania. Cu toate acestea, producatorii nu se dau batuti si anunta lansari speciale, cu modele inedite.

Iubitorii Alfa Romeo primesc o veste buna din partea importatorului Autoitalia in chiar primele luni ale anului. Pe soselele din Romania isi va face aparitia Alfa Romeo MiTo, disponibila in trei variante de motorizare, cu puteri intre 78 si 155 CP. Pretul lui MiTo incepe de la 16 mii de euro si publicul sau tinta este format din tineri intre 18 si 30 de ani.

BMW va aduce in Romania in 2009 noul Z4, o masina sport cu trei motoare pe benzina si putere cuprinsa intre 2004 si 306 CP.

Chevrolet Lacetti va fi facut cu siguranta uitat de catre Cruze, noul model al producatorului american. In Europa, Cruze va fi disponibila cu doua motoare pe benzina, 1.6 litri 112 CP si 1.8 litri 140 CP, dar si cu un turbodiesel de 2 litri 150CP.

Noutatea Citroen pentru anul 2009 este monovolumul C3 Picasso, produs in Slovacia in patru versiuni de motorizare. Masina de 4.08 metri lungime se remarca prin nivelul emisiilor de C02 destul de scazut.

Amatorii masinilor de lux vor primi din partea Ferrari o surpriza. Pe numele ei California, decapotabila va costa cel putin 180.000 de mii de euro si este asteptata cu mare interes in tara noastra.

Ford iese pe piata cu doua modele noi in 2009: supermini-ul Ka si noul Fiesta. Ka este produs in Polonia, iar noul Fiesta momentan la Koln, iar din ianuarie si la Valencia.

Coreeni de la Hyundai vor sa sparga piata cu I20, considerat inlocuitorul lui Gets. Produs in India, i20 va concura cu VW Polo si Opel Corsa.

Kia va lansa in 2009 Soul, un crossover de 4.1 metri lungime, cu o garda de sol mai mare comparativ cu o masina de clasa compacta. Cei de la Kia au precizat ca Soul va fi disponibil cu doua motoare pe benzina si un diesel.

In 2009, Nissan va imbunatati crossover-ul Qashqai. Acesta va avea o versiune cu un ampatament marit si sapte locuri, volumul urmand sa creasca si el.

Peugeot va fi destul de activa in noul an, avand in program lansarea versiunii decapotabile a lui 308, dar si SUV-ul 3008, ultimul urmand sa fie pus in vanzare in ultima parte a anului.

Porsche spera sa dea lovitura cu sedanul Panamera, pentru care anticipeaza vanzari de exceptie. Construita la Leipzig, Panamera va concura cu Mercedes CLS63 si Maserati Quattroporte si va fi mai ieftina decat Aston Martin Rapide sau Bentley Continental GT.

Binecunoscuti publicului roman, francezii de la Renault vor lansa in prima parte a anului noua generatie Megane hatchback, odata cu Laguna coupe. In ultima parte a anului sunt sanse si pentru lansarea lui Megane sedan.

Seat le pregateste iubitorilor sai un model de clasa medie, berlina Exeo, inspirata dupa Passat si A4.

Un an extrem de incarcat se anunta pentru Toyota. Japonezii vor lansa noua generatie Avensis in luna ianuarie, supermini-ul iQ va ajunge in Romania in martie, iar venirea lui Urban Cruiser in Romania este prevazuta pentru luna mai.

Volkswagen va aduce in 2009 Golf Plus, iar spre finalul anului noua generatie Polo, care se anunta a fi una de rasunet.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
Producătorul auto Stellantis a cedat după o confruntare cu autoritățile italiene și a redenumit SUV-ul al cărui nume a fost contestant. Alfa Romeo Milano a stârnit controverse imediat după...
YouTube își continuă campania împotriva extensiilor de tip Adblock. Ce măsură a luat compania
YouTube își continuă campania împotriva extensiilor de tip Adblock. Ce măsură a luat compania
Google a anunțat recent o actualizare a termenilor de utilizare pentru platforma YouTube, care interzice explicit folosirea aplicațiilor terțe ce facilitează blocarea reclamelor. Această...
#Lansari auto 2009 , #masini