Pregateste-ti masina pentru vara - cum sa treci cu brio de temperaturile toride

Duminica, 05 Iunie 2016, ora 14:06
5825 citiri
Pregateste-ti masina pentru vara - cum sa treci cu brio de temperaturile toride
Foto: captura Youtube/Neverstoppulling

Masinile nu trebuie pregatite doar pentru iarna, ci si pentru sezonul cald. Iar daca ai de gand sa faci o calatorie mai lunga, este indicat sa-ti iei mici masuri de precautie pentru a te asigura ca nu vei avea probleme.

O verificare de rutina te poate scuti de cateva ore bune pierdute pe marginea drumului, in cazul unor nedorite probleme, noteaza Credit.

Astfel, principala cauza a problemelor pe timp de vara este supraincalzirea. De aceea, este indicat sa verifici radiatorul si ca temperatura motorului este cea optima. Daca observi ca temperatura motorului creste alarmant in timpul mersului, e indicat sa opresti aerul conditionat. Te vei incalzi, dar iti vei proteja motorul.

Apoi, uleiul este si el foarte important pe timpul verii, pe masura ce temperaturile cresc. Este necesar sa schimbi/completezi uleiul la 5 mii de kilometri pentru a fi scutit de griji.

Bateria trebuie si ea verificata dupa sosirea verii, mai ales daca este mai veche de trei ani. Cel mai indicat este sa mergi la un magazin specializat in piese auto, majoritatea ofera testare gratuita.

Evident, pe durata verii, aerul conditionat are un rol esential, astfel ca si el trebuie testat. Daca simti ca aerul conditionat nu mai functioneaza la capacitate maxima, verifica daca este necesara o completare cu freon sau daca vreun filtru trebuie inlocuit.

In cazul anvelopelor, e bine sa le verifici lunar presiunea. In caz contrar, masina ta s-ar putea deplasa mai greu.

Iar daca nu ai inca o masina si te gandesti sa-ti cumperi una, iata cele mai bune oferte disponibile prin programul Rabla 2016.

C.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#pregatire masina vara, #sfaturi pregatire masina vara , #masini