Prima Masina: Ce avans trebuie sa dea cei care vor sa ia credit?

Sambata, 01 Noiembrie 2014, ora 08:07
5855 citiri
Prima Masina: Ce avans trebuie sa dea cei care vor sa ia credit?
Foto: PS News

Persoanele cu varsta cuprinsa intre 18 si 35 de ani care vor sa cumpere cu credit un autoturism prin programul "Prima Masina" trebuie sa depuna un avans de cel putin 5% din pretul de achizitie, iar in cazul celor de peste 36 de ani, inclusiv, procentajul creste la minimum 10%.

Potrivit proiectului de norme elaborate de Ministerul Finantelor pentru implementarea acestui program, prin care satul garanteaza creditele, persoanele fizice cu varsta cuprinsa intre 18 si 35 de ani, inclusiv, la data aprobarii creditului vor beneficia de o finantare - exclusiv dobanzile si comisioanele bancare si alte sume datorate de beneficiar in baza contractului de credit - care va acoperi maximum 95% din pretul de achizitie prevazut in factura proforma. Statul va garanta 50% din finantarea acordata.

Programul "Prima masina" a fost aprobat de Guvern. Cand intra in vigoare

Persoanele cu varsta de peste 36 ani, inclusiv, la data aprobarii creditului vor beneficia de finantare - exclusiv dobanzile si comisioanele bancare si alte sume datorate de beneficiar in baza contractului de credit - care va acoperi maximum 90% din pretul de achizitie prevazut in factura proforma. In acest caz, statul va garanta 40% din finantare.

Pentru a beneficia de garantia acordata de stat, persoanele fizice trebuie sa indeplineasca o serie de conditii, intre care: sa faca dovada ca autoturismul care va fi cumparat este nou, este produs in spatiul intracomunitar sau provenit din import, indeplineste cel putin cerintele minime ale standardului Euro 5, este cumparat de la o firma care are ca obiect de activitate vanzarea autovehiculelor si are un pret de achizitie care nu depaseste suma de 50.000 lei, la care se adauga TVA.

Programul Prima masina: Cati bani iti da statul si ce rata ai avea de platit

De asemenea, cumparatorul se obliga sa asigure autoturismul printr-o polita Full Casco fara fransiza, care va acoperi cel putin riscurile totale si partiale de furt si dauna, si sa nu instraineze masina pe toata durata de valabilitate a garantiei.

Programul "Prima Masina" va beneficia in acest an de un plafon total al garantiilor de 50 de milioane de lei.

"Prima masina" demareaza: Ce conditii pune statul si ce automobile s-ar incadra (Video)

Programul "Prima Masina" a fost aprobat la mijlocul lunii octombrie de Guvern prin ordonanta de urgenta, actul normativ indicand doar ca pretul maxim al masinii care poate fi astfel cumparata este de 50.000 lei plus TVA.

Ordonanta nu cuprinde detalii legate de valoarea creditului care poate fi contractat cu garantia statului, de perioada de valabilitate si de avansul minim care poate fi solicitat cumparatorului.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#avans Prima Masina, #conditii Prima Masina, #program Prima masina , #masini