"Prima masina" demareaza: Ce conditii pune statul si ce automobile s-ar incadra (Video)

Luni, 06 Octombrie 2014, ora 14:50
11548 citiri
"Prima masina" demareaza: Ce conditii pune statul si ce automobile s-ar incadra (Video)

Ministerul Economiei lanseaza, luni, programul "Prima masina", prin care va permite tinerilor sa isi cumpere un automobil. Programul va demara de la 1 noiembrie anul curent.

Statul va garanta creditul auto in anumite conditii, informeaza Stirile ProTv.

Una dintre ele este ca varsta celui care aplica sa fie intre 18 si 35 de ani si sa nu mai fi avut o alta masina in proprietate.

Mai mult, perioada de creditare va fi de pana la 7 ani, cu doi ani mai mult fata de durata pe care se acorda un credit de nevoie personale in prezent.

Avansul va fi de 5%, iar dealerii pot vinde masini care sa coste cel mult 12.400 de euro cu tot cu TVA. Dobanda va fi si ea una preferentiala, fata de 10-12% cat este in prezent pe piata.

Ce masini ne vom putea cumpara prin acest program

Opel ar putea vinde prin intermediul acestui program modelele Astra si Corsa. Pe de alta parte, tinerii ar putea achizitiona aproape toate masinile din gama Dacia, cu exceptia Dusterului.

Pentru Ford, modelele Fiesta si B-Max sunt cele care s-ar califica pentru finantare.

Insa reprezentantii dealerilor auto considera ca programul va avea un succes si mai mare daca s-ar permite un grad de indatorare de 60 la suta din venituri, fata de o treime cat este prezent in proiect.

Mai mult, cei care au credit la "Prima Casa" nu mai pot face un credit si pentru "Prima masina".

Bancile sustin programul "Prima masina" si asteapta din partea statului propunerile pentru conditiile de creditare, insa tinerii care nu au venituri si nici experienta in munca nu vor putea lua un imprumut, nici macar garantat de stat.

#conditii program prima masina, #prima masina, #conditii Prima Masina, #prima masina tineri , #masini
Comentarii
Poza crisstiana
crisstiana
rank 1