Reprezentantii Ford: Fabrica de la Craiova este o investitie buna, intr-un moment prost

Joi, 14 Octombrie 2010, ora 16:25
1801 citiri
Reprezentantii Ford: Fabrica de la Craiova este o investitie buna, intr-un moment prost
Foto: auto.ro

Investitia facuta de Ford in Romania este una dintre cele mai eficiente ale companiei americane, este parerea lui Stephen Odell, directorul general al Ford Europa.

Cu toate acestea, ea pare sa fi fost facuta intr-un moment nefavorabil, dat fiind faptul ca seful suprem al Ford Co., Alan Mullaly, a declarat ca intreaga Europa, se confrunta cu o criza de supracapacitate generata de cererea redusa, scrie Capital .

Pasul facut odata cu semnarea contractului de privatizare a uzinei de la Craiova este ireversibil, iar investitiile vor continua si dupa atingerea celor 675 de milioane anuntate. Cu toate acestea, situatia de pe piata mondiala, dar in special cea europeana, nu permite o crestere rapida a productiei, sustin reprezentantii Ford.

"Piata europeana a fost destul de buna in primul semestru al acestui an, dar ne asteptam sa fie ceva mai slaba in a doua jumatate a lui 2010. Ford s-a descurcat destul de bine in timpul crizei, insa trebuie sa gasim echilibrul corect intre volumul vanzarilor si profitabilitate. Am pierdut putin din volum si din cota de piata, dar asta pentru ca noi am decis. Astfel ne-am indepartat de tipul de afacere din care iesi intotdeauna in pierdere, adica cea cu marje de profit foarte mici. Si cred ca am facut foarte bine", a declarat Ingvar Sviggu, unul din oficialii Ford.

"Devenind un producator local, avem o forta mult mai mare, ceea ce va ajuta si la capitolul imagine. Este greu de spus cat de mare va fi impactul investitiei de la Craiova, dar cu siguranta va fi unul pozitiv. Asta este, de altfel, si sarcina noastra. Cu cat vom fi mai prezenti in tara, cu atat vom fi mai cunoscuti, mai multi oameni vor iubi marca noastra. Desigur, depinde foarte mult si de cum vom reusi noi sa impunem asta", considera oficialii Ford.

Conform acestora, noua Companie Nationala de Vanzari (CNV) a Ford, care a preluat pe 1 august gestionarea marcii pe piata romaneasca de la Romcar, porneste de la o baza foarte buna si are toate premisele pentru a imbunatati vanzarile si cota de piata ale Ford.

Cum funcționează tehnologia QD-OLED de pe noile televizoare smart și cu ce beneficii vine
Cum funcționează tehnologia QD-OLED de pe noile televizoare smart și cu ce beneficii vine
Anunțată recent, tehnologia ecranelor QDEL promite să revoluționeze industria televizoarelor, începând cu segmentul premium și extinzându-se treptat către gama de buget. În timp ce...
Legi noi în UE pentru combaterea spălării banilor. Limită de doar 10.000 euro pentru plăţile mari în numerar
Legi noi în UE pentru combaterea spălării banilor. Limită de doar 10.000 euro pentru plăţile mari în numerar
Un pachet important de legi, care consolidează setul de instrumente al UE pentru combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, a fost adoptat miercuri, 24 aprilie, de Parlamentul...
#Ford Craiova investitie buna , #masini
Comentarii