Rolls Royce Ghost, primele detalii oficiale

Miercuri, 22 Iulie 2009, ora 10:13
1080 citiri
Rolls Royce Ghost, primele detalii oficiale

Noul Rolls Royce Ghost va debuta in Europa la sfarsitul acestui an. Sub capota limuzinei se va afla un motor V12 de 563 de cai putere si 780 de Nm.

Cu numai doua luni inainte de debutul oficial al Salonului Auto de la Frankfurt, Rolls Royce a dezvaluit oficial informatii complete despre cel mai nou model al sau: limuzina Ghost.

Dezvoltat pe platforma lui BMW Seria 7, fratele mai mic al Phantom-ului va fi animat de un propulsor V12 supraalimentat, de 6.6 litri, care livreze pana la 563 de cai putere si un cuplu motor impresionant, de 780 Nm.

Unitatea pe benzina, cuplata la o transmisie automata cu opt rapoarte, de provenienta ZF, este capabila sa imprime limuzinei comportamentul unui model sportiv: acceleratia de la 0 la 100 de km/h se realizeaza in 4.9 secunde iar viteza maxima este limitata electronic la 250 de km/h.

Helmut Riedl, director al departamentului de inginerie in cadrul constructorului britanic, a declarat ca "Ghost este in primul rand un Rolls Royce, ceea ce inseamna ca in ciuda puterii exceptionale, masina trebuie sa asigure un confort deosebit si o distributie rafinata a resurselor. Pasagerii nu trebuie sa resimta senzatiile fizice ale accelerarii, franarii sau virarii. Sasiul dezvoltat de noi ii permite noului Ghost sa ramana stabil si lipit de sosea."

Rolls Royce a anuntat deja ca in cazul noului Ghost a gandit o suspensie inteligenta, pneumatica, care este capabila sa ofere un confort permanent. De asemenea, inginerii Rolls Royce au lucrat mult si la gradul de izolare fonica a habitaclului, sunetul evacuarii si cel resimtit la rulare fiind aproape inexistent.

Livrarile noului Rolls royce Ghost vor demara la sfarsitul acestui an in Europa si Marea Britanie. Clientii din Statele Unite si Asia vor fi insa nevoiti sa mai astepte cel putin pana la jumatatea lui 2010.

Cititi mai multe pe Automarket.ro

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#Rolls Royce Ghost, #primele detalii , #masini