Romanii au cumparat mai putine masini second-hand in ianuarie

Joi, 16 Februarie 2012, ora 15:20
1146 citiri
Romanii au cumparat mai putine masini second-hand in ianuarie
Foto: Arhiva

Numarul de inmatriculari de autovehicule second hand a inregistrat la inceputul acestui an o scadere de 32% comparativ cu anul trecut, de la 17.156 unitati in ianuarie anul trecut la 11.522 la inceputul anului in curs, conform datelor oficiale ale politiei.

Totodata, numarul reinmatricularilor a scazut in aceeasi masura, de la 32.629 la 22.391 anul acesta, potrivit unui comunicat Auto.ro.

Volkswagen a fost lider in ianuarie 2012, cu 5.960 autovehicule second hand inmatriculate, in timp ce Dacia a trecut de 5.100 unitati, Opel s-a apropiat de 4.900, Ford s-a situat la nivelul de 2.700, in timp ce Renault a avut aproape 1.800 masini second hand inscrise. La Volkswagen scaderea fata de anul trecut a fost de 35%, iar la Dacia de 19%, arata datele Directiei Regim Permise Conducere si inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

'Schimbarile privind adoptarea noii taxe auto si confuzia creata in randul cumparatorilor justifica influenta directa asupra numarului de inmatriculari masini rulate de la inceputul acestui an si, implicit, diminuarea tranzactiilor', a declarat Bogdan Axinia, general manager Auto.ro.

O evolutie cu totul diferita au avut masinile noi, ale caror inmatriculari au inregistrat o crestere de 86%. in prima luna a anului au fost inscrise in circulatie 4.937 masini noi, cu mult peste cele 2.648 inscrise in ianuarie 2011, cea mai slaba luna din ultimii ani.

Per total, incluzand autovehiculele second hand si noi, luna trecuta s-au inmatriculat 38.850 unitati, scadere de 26% fata de prima luna din 2011.

Nivelul mediu al preturilor autovehiculelor second hand din Romania s-a mentinut la inceputul anului la aceeasi valoare inregistrata anul trecut, respectiv aproximativ 5.000 Euro, conform AutoIndex.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#masini second hand romani, #Inmatriculari masini , #masini