Scolile de soferi online - o idee demna de mileniul III

Marti, 19 August 2014, ora 23:07
4110 citiri
Scolile de soferi online - o idee demna de mileniul III
Foto: 20 Minutes

Cusurile de conducere complete in sistem online, initiate de doi tineri ingineri francezi, sunt pe cale sa revolutioneze clasicile scoli de conducere, scumpe si obositoare, transformand o munca extenuanta intr-o activitate placuta, bazata si pe principiul low cost.

Caci nimic nu este mai placut decat sa studiezi conducerea automobilului acasa, sa te testeze la domiciliu, sa-ti verifici apitudinile intr-un simulator anume conceput, sa te prezinti in final la o verificare de specialitate si la examenul de conducere - noteaza portalul francez 20 Minutes.

Lansata in mijlocul anului 2013, platforma web intentioneaza sa informeze cat mai mult public asupra avantajelor tehnice, pentru ca atunci cand va deveni operativa, sa fie deja cunoscuta sub toate apectele.

Sistemul va permite candidatilor la permisul de conducere sa studieze monitorizarea experientei altora, deja trecuti de aceasta faza, pentru a observa reusitele si greselile lor. Este o experienta pe care nu si-o pot permite scolile de soferi traditionale.

Deocamdata, initiativa celor doi tineri se gaseste numai in faza de intentie si de pregatiri, intrucat le lipseste avizul Ministerului de Interne al Frantei, singurul in drept sa autorizeze functionarea scolilor de soferi si singurul in drept sa emita, prin organele sale, permisele de conducere.

La randul sau Ministerul, inainte de a autoriza noul sistem de invatamant online, trebuie sa ajunga la unele intelegeri cu factorii sociali. Exista soferi profesionsti, dar si instructori ai scolilor clasice de conducere, care se opun insistent noului sistem, prezentand argumentele lor.

Deranjate de aceasta initiativa, capabila sa le incurce intersele, mai multe organizatii si chiar sindicate i-au chemat in instanta pe initiatori, pentru a li se interzice chiar si studierea ideii prin mijloace informatice facute publice, fara o baza legala.

Tribunalul a apreciat ca o simpla intentie nu poate fi considerata in afara legii, dar le-a interzis initiatorilor sa mai faca publice viitoarele tarife pe care vor sa le practice. Tarifele vor putea fi publicate numai dupa autorizarea activitatii, pana atunci ele riscand sa atrage fara nicio acoperire persoanele interesate.

Incurajati de hotararea instantei, initiatorii dau in continuare presei infomatii privind sistemul preconizat, inclusiv destule detalii tehnice. Cursantii vor fi instruiti nu numai in ce priveste legile circulatiei, dar si in ce priveste cunoasterea vehiculului, controlul lui, monitorizarea functionarii.

Initiatorii intentionaza sa introduca sisemul simultan in cinci mari orase ale Frantei: Paris, Lyon, Bordeaux, Marsilia, Nantes. Se pare ca initiativa are mult succes in randul tinerilor, care se si vad obtinand permisele de conducere, in baza initierii informatice, pregatita cu mult timp inainte.

Un interesant avantaj consta in faptul ca o persoana care n-a reusit sa obtina permisul la prima prezentare isi poate permite sa repete cursul online ori de cate ori socoate de cuviinta, fara ca pentru asta sa plateasca taxe suplimentare.

In ce priveste tarifele scolilor online, acestea se vor publica oficial numai dupa auorizarea functionarii, dar initiatori informeaza de pe acuma ca ele se vor situa la jumatate din actualele tarife percepute de catre scolile de soferi traditionale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#permis conducere, #scoala conducere virutuala, #scoala soferi low cost , #masini
Comentarii