Ziare.com

Scolile de soferi online - o idee demna de mileniul III

Marti, 19 August 2014, ora 23:07

   

Scolile de soferi online - o idee demna de mileniul III
Cusurile de conducere complete in sistem online, initiate de doi tineri ingineri francezi, sunt pe cale sa revolutioneze clasicile scoli de conducere, scumpe si obositoare, transformand o munca extenuanta intr-o activitate placuta, bazata si pe principiul low cost.

Caci nimic nu este mai placut decat sa studiezi conducerea automobilului acasa, sa te testeze la domiciliu, sa-ti verifici apitudinile intr-un simulator anume conceput, sa te prezinti in final la o verificare de specialitate si la examenul de conducere - noteaza portalul francez 20 Minutes.

Lansata in mijlocul anului 2013, platforma web intentioneaza sa informeze cat mai mult public asupra avantajelor tehnice, pentru ca atunci cand va deveni operativa, sa fie deja cunoscuta sub toate apectele.

Sistemul va permite candidatilor la permisul de conducere sa studieze monitorizarea experientei altora, deja trecuti de aceasta faza, pentru a observa reusitele si greselile lor. Este o experienta pe care nu si-o pot permite scolile de soferi traditionale.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Deocamdata, initiativa celor doi tineri se gaseste numai in faza de intentie si de pregatiri, intrucat le lipseste avizul Ministerului de Interne al Frantei, singurul in drept sa autorizeze functionarea scolilor de soferi si singurul in drept sa emita, prin organele sale, permisele de conducere.

La randul sau Ministerul, inainte de a autoriza noul sistem de invatamant online, trebuie sa ajunga la unele intelegeri cu factorii sociali. Exista soferi profesionsti, dar si instructori ai scolilor clasice de conducere, care se opun insistent noului sistem, prezentand argumentele lor.

Deranjate de aceasta initiativa, capabila sa le incurce intersele, mai multe organizatii si chiar sindicate i-au chemat in instanta pe initiatori, pentru a li se interzice chiar si studierea ideii prin mijloace informatice facute publice, fara o baza legala.

Tribunalul a apreciat ca o simpla intentie nu poate fi considerata in afara legii, dar le-a interzis initiatorilor sa mai faca publice viitoarele tarife pe care vor sa le practice. Tarifele vor putea fi publicate numai dupa autorizarea activitatii, pana atunci ele riscand sa atrage fara nicio acoperire persoanele interesate.

Incurajati de hotararea instantei, initiatorii dau in continuare presei infomatii privind sistemul preconizat, inclusiv destule detalii tehnice. Cursantii vor fi instruiti nu numai in ce priveste legile circulatiei, dar si in ce priveste cunoasterea vehiculului, controlul lui, monitorizarea functionarii.

Initiatorii intentionaza sa introduca sisemul simultan in cinci mari orase ale Frantei: Paris, Lyon, Bordeaux, Marsilia, Nantes. Se pare ca initiativa are mult succes in randul tinerilor, care se si vad obtinand permisele de conducere, in baza initierii informatice, pregatita cu mult timp inainte.

Un interesant avantaj consta in faptul ca o persoana care n-a reusit sa obtina permisul la prima prezentare isi poate permite sa repete cursul online ori de cate ori socoate de cuviinta, fara ca pentru asta sa plateasca taxe suplimentare.

In ce priveste tarifele scolilor online, acestea se vor publica oficial numai dupa auorizarea functionarii, dar initiatori informeaza de pe acuma ca ele se vor situa la jumatate din actualele tarife percepute de catre scolile de soferi traditionale.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2238 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Vom avea de acum doar de accidente online....

Abia astept prima promotie de mincaciosi si de pisorcosi online !

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor