Taxa de 30 de lei pe zi, daca nu ridici repede masina de la dealer

Marti, 03 August 2010, ora 08:48
1640 citiri
Taxa de 30 de lei pe zi, daca nu ridici repede masina de la dealer
Foto: Arhiva

Pentru a-si face clientii sa ridice mai repede masinile din parcare centrelor auto, fie ca este vorba despre una iesita din service sau nou achizitionata, dealerii cer proprietarilor cate 30 de lei pe zi, cost ce poate sa fie transformat intr-o taxa.

In cazul masinilor abia achizitionate, exista o perioada de gratie de pana la 30 de zile, in care clientul isi poate ridica masina, iar daca nu o face in aceasta perioada, va fi taxat in medie cu 30 de lei pe zi, arata Ziarul Financiar.

"O masina neridicata implica costuri. Acel loc de parcare reprezinta un loc in care poate sta un alt automobil pe stoc. Daca nu dispui de acel loc, automat trebuie tu ca dealer sa inchiriezi spatiu in alta parte. Este normal sa taxezi clientul, si atunci cand nu-si ridica masina din service si atunci cand nu vine sa o ridice dupa ce a cumparat-o", a spus directorul de marketing al unui dealer Ford din Capitala.

Aceasta taxa se aplica si in cazul persoanelor care aduc masina in service si nu o ridica la termenul fixat. "Clientului i se da o perioada de gratie, dar daca nu vine sa-si ridice masina, este taxat", a declarat Bogdan Bucurescu, directorul general al Automotive Trading Services (ATS) din Bucuresti, dealer Ford si Citroen.

In acelasi timp, dealerii spun ca evita aceasta taxare, insa mentioneaza ca nu au alte solutii din cauza costurilor.

"Este greu sa taxezi acum suplimentar clientii, deoarece toate service-urile acum se lupta pentru clienti. Spre exemplu, daca Premium Auto Motors (dealerul Jaguar Land Rover, parte a TiriacAuto si cel mai mare centru din Bucuresti al celor doua marci - n.red.) a micsorat tarifele, le-am redus si noi", a precizat Viorel Nicu lescu, fostul sef al Romcar.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#taxa masina parc auto, #taxa masina service , #masini