Tesla lanseaza automobilul electric cu dubla tractiune

Sambata, 11 Octombrie 2014, ora 13:47
5567 citiri
Tesla lanseaza automobilul electric cu dubla tractiune
Foto: La Tribune

Uzinele Tesla se pregatesc sa lanseze automobilul electric cu dubla tractiune, obtinuta cu doua motoare electrice, plasate unul pe axa din fata, iar celalalt pe axa din spate.

Astfel, fabricantul Tesla, care a lansat deja automobile electrice de cea mai inalta performanta, continua sa uimeasca lumea autoturismelor cu initiativele sale in domeniul eco, scrie La Tribune.

De aceasta data, Tesla ofera trei formule noi, care au la baza modelul S, lansat in 2012, si la simbolul carora va adauga sufixul "D", ceea ce va desemna dubla tractiune. Practic, noile masini vor permite actionarea pe axul din fata, pe axul din spate sau pe ambele axe, la optiunea soferului.

Noile modele S60D, 85SD si SP85D se vor diferentia intre ele nu numai prin puterea motoarelor, ci si prin autonomia asigurata de performantele surselor de alimentare cu energie.

Cel mai puternic va fi modelul SP85D, care in conformitate cu calculele constructorilor de la Tesla, va putea atinge viteza de 100 km/ora in 3,2 secunde.

Dar toate trei masinile vor fi pur electrice, permitand in acelasi timp o autonomie de invidiat: 500 km, fata de cei 150 km cat este autonomia modelului francez Tesla Zoe.

Proportional cu asemenea peformante sunt insa calculate si preturile noilor modele. Ele incep de la 120.000 dolari (echivalent 98.000 euro) la distanta mare de 21.900 euro, cat este pretul pentru Renault Zoe.

Pretul ramane o problema grea. Observati nuanta cu care il prezinta constructorul, care precizeaza pragul de unde "incep", dar probabil nu poate estima nici el pana unde vor merge, odata cu perfectionarile de pe parcurs.

De altfel, trebuie sa recunoastem, performantele au fost intotdeauna costisitoare, iar amatori de poduse scumpe si performante se gasesc, mai ales cand este vorba de masini.

Constructorul Tesla nu se limiteaza insa la gradul ridicat de autonomie pe care si l-a propus, el se gandeste deasemenea la echipamentele speciale cu care va putea dota masinile sport.

Aceasta noua gama "D" va fi echipata, in varianta sport, cu "pilot automat" si cu functii anti-coliziune de inalta performanta. Siguranta in trafic face si ea parte din parformantele masinii.

Specialistii de la Tesla au explicat ca, in aceste conditii, soferul va putea "vedea" chiar si peisajul cel mai "invizibil" din fata lui, atunci cand ruleaza cu masina printre furtuni de nisip, caderi abundente de zapada sau ceata deasa.

Dupa ce isi uluieste beneficiarii cu masinile cele mai perfromante si cu preturile lor, Tesla revine totusi la posibilitatile clasei de mijloc, careia i se va oferi de catre acelasi furnizor un automobil mai accesibil: sub 30.000 dolari.

Fireste, performantele vor fi si ele pe masura pretului, litera "D" poate lipsi din simbolul masinii, dar nici clientul n-are cum pretinde mai mult.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio, sub denumirea ULT, destinată iubitorilor de muzică care preferă un bas puternic. Linia include patru produse: ULT Field 1, ULT Field 7, ULT Tower 10...
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins recent portofoliul de produse, lansând nu doar noua serie de telefoane mobile Edge 50 - care include modelele Moto Edge 50 Pro, Moto Edge 50 Ultra și Moto Edge 50 Fusion -...
#automobile ecologice, #automobil electric, #performante auto, #pilot automat, #siguranta trafic , #masini
Comentarii