Top cele mai bune masini din 2014 (Video)

Vineri, 21 Februarie 2014, ora 19:27
16617 citiri
Top cele mai bune masini din 2014 (Video)

In cursa pentru premiul de "Cea mai buna masina a anului 2014" au ramas sapte modele.

Astfel, publicatia The Telegraph, preluata de Business Insider, a notat fiecare automobil din aceasta lista.

Mercedes-Benz clasa S

Masina are un motor puternic si este dotata cu o camera video stereo si senzori multi-faza, astfel mediul inconjurator este monitorizat la un unghi de 360 grade. De asemenea, este mai usor decat alte automobile realizate de Mercedes-Benz si beneficiaza de 20 de sisteme de asistenta pentru sofer.

Jurnalistul The Telegraph a calificat-o drept "un tur de forta".

Motorizarile includ variante cu 4,6,8 sau 12 cilindri, pe benzina sau hibride, care impiedica masina sa consume foarte mult.

Desi ai senzatia ca este urias (lungimea este de 5.027 mm, latimea de 1.899 mm, inaltimea de 1.411 mm, iar ampatamentul de 2.945 mm), atunci cand conduci un Mercedes-Benz clasa S simti ca zbori pe sosea.

BMW i3 - locul 2

Desi este gandita ca o masina 100% electrica, acest lucru poate reprezenta un dezavantaj, mai ales in conditiile in care vrei sa faci o calatorie lunga sau in cazul in care este o pana de curent in oras.

Totusi, pentru sceptici, exista posibilitatea de a comanda optional un motor-generator pe benzina, care extinde autonomia pana la 260-300 km.

Din punct de vedere dinamic, i3 nu este o masina rea, insa are unele probleme, astfel ca nu poate fi manevrata prea usor, sustine publicatia citata.

Totusi, tehnologia este amuzanta si utila, astfel ca iti poti descarca pe smartphone o aplicatie cu care poti accesa sistemul de control si cel de incarcare.

"Daca vom folosi toti masini electrice, atunci i3 este un pilon in domeniu. Insa chiar se va face aceasta trecere?" se intreaba, retoric, jurnalistul.

Mazda3 - locul 2

Mazda a reusit sa aduca imbunatatiri semnificative noului model, printre care se numara un design matur, motoare eficiente si un raport calitate-pret remarcabil. Masina are un echilibru de invidiat, se manevreaza usor, iar tinuta de drum este grozava, noteaza The Telegraph.

Totusi, materialele folosite pentru interiorul cabinei nu sunt cele mai bune, iar scaunul soferului nu este pe gustul tuturor.

Tesla S - locul 4

Masina ajunge de la 0 la 100 km/h in doar 4,2 secunde, adica mai repede decat un Aston Martin Rapide.

Mai mult, Tesla S arata foarte bine, are o platforma plata si este dotata cu un ecran superb. Insa soferii vor avea probleme in a o manevra, sustine publicatia citata.

Citroen C4 Picasso - locul 5

Masina este perfecta pentru cei care vor sa faca excursii lungi cu familia si sa beneficieze de confort, arata The Telegraph.

Motorul si transmisia sunt economice si puternice, iar tinuta de drum este excelenta, avand in vedere ca poate fi manevrata usor.

Peugeot 308 - locul 6

Sasiul si motopropulsoarele masinii sunt excelente si rafinate. Jurnalistului The Telegraph i-a placut volanul mic, insa habitaciclul poate cauza probleme soferilor inalti.

Totusi, masina se conduce usor.

Skoda Octavia - locul 7

The Telegraph noteaza ca nu sunt prea multe lucruri in neregula cu noua Octavia, insa o mare parte din farmecul sau s-a pierdut odata cu a treia generatie, mai ales in ceea ce priveste manevrarea, care a devenit mai letargica.

Interiorul si-a pastrat design-ul simplu, motorul diesel de 1,6 litri este economic, insa este putin obositor sa conduci noua Skoda Octavia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Marți, o ploaie torențială a provocat inundații în diverse zone ale Dubaiului, transformând străzile în adevărate râuri și determinând închiderea temporară a celui de-al doilea cel...
#cea mai buna masina 2014, #masini 2014, #masini noi 2014 , #masini