Top cele mai sigure 13 masini in 2013 (Galerie foto)

Miercuri, 09 Ianuarie 2013, ora 20:29
14236 citiri
Top cele mai sigure 13 masini in 2013 (Galerie foto)
Foto: Gizmodo

Autoritatile americane au publicat o lista a celor mai sigure masini din 2013, ce contine 13 modele.

Potrivit Gizmag, Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) a ales masinile care s-au descurcat cel mai bine la capitolul siguranta.

Astfel, constructorii japonezi au cele mai multe masini incluse in aceasta lista (7), fiind urmati de americani (3), in timp ce Germania, Coreea si Suedia sunt prezente cu cate un model fiecare.

Honda Accord in doua usi

Honda Accord s-a pozitionat in ultimii ani destul de sus in clasamentul celor mai sigure masini si nici in 2013 nu face exceptie. Desi noul model are un aer mai sportiv, este la fel de sigur.

Honda Accord in patru usi

Cei care cauta o masina de familie se pot astepta la un nivel ridicat de siguranta de la modelul in patru usi al Honda Accord.

Chrysler 200

Chrysler a introdus modelul sedan 200 in 2011, iar vanzarile s-au imbunatatit in fiecare an. Masina este o varianta mai mica a sedanului 300, insa a ramas la fel de sigur ca modelul de baza.

Dodge Avenger

Dodge Avenger a fost reintrodus in America de Nord in 2008, dupa o perioada de 8 ani, in care a lipsit de pe aceasta piata. Vanzarile au mers foarte bine in 2012, iar includerea in clasamentul celor mai sigure masini va ajuta la mentinerea acestui trend si in 2013.

Ford Fusion construita dupa 12 decembrie 2012

A doua generatie de Ford Fusion, disponibila din 2013, ar putea cuceri piata americana, astfel ca dupa cativa ani de probleme financiare, compania are toate sansele sa aiba parte de o revenire spectaculoasa.

Kia Optima

In 2011, Kia a facut modificari radicale la modelul Optima, pentru a-i da un aspect mai stilat. Pentru 2013, constructorul auto a adus mai multe elemente de siguranta noii versiuni, lucru apreciat de spcialistii de la IIHS.

Nissan Altima construita dupa noiembrie 2012

Nissan Altima a fost o emblema a categoriei sale inca de la mijlocul anilor 90, iar acest lucru nu s-a schimbat pana in prezent, astfel ca modelul din 2013 se axeaza atat pe siguranta, cat si pe stil si performanta.

Suzuki Kizashi

Desi Suzuki Kizashi nu mai poate fi cumparata in SUA, ea ramane o masina sigura, astfel ca cei care au achizitionat-o deja pot sta linistiti si se pot bucura in continuare de o calatorie fara suprize neplacute.

Subaru Legacy fabricata dupa august 2012

Desi Legacy nu a primit modificari majore de la prima versiune, lansata in 2010, modelul din 2013 vine cu cateva imbunatatiri la suspensii si transmisii.

Subaru Outback fabricata dupa august 2012

Outback este construita pe platforma Legacy, atfel ca nu este o surpriza includerea in aceasta lista. Iar daca vrei un sedan sigur, aceasta ar trebui sa fie optiunea ta.

Acura TL

Acura TL este unul din putinele sedan-uri de lux care au intrat in aceasta lista. Masina ofera o siguranta ridicata, dar si un confort considerabil, astfel ca pretul ridicat se justifica.

Volvo S60

Volva si-a bazat campania de promovare a S60 pe siguranta, iar includerea in aceasta lista confirma spusele companiei.

Volkswagen Passat construita dupa octombrie 2012

Volkswagen Passat este un alt sedan de clasa mijlocie care a fost inclus in aceasta lista.

Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, inteligența artificială care poate rula direct pe un smartphone
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, inteligența artificială care poate rula direct pe un smartphone
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, o versiune simplificată a modelelor de inteligență artificială, adaptată pentru dispozitive cu putere de procesare redusă, precum smartphone-urile și...
Exploatarea sezonierilor români în Europa: "Este o loterie / Contractul este acolo doar ca să nu zici că nu-l ai"
Exploatarea sezonierilor români în Europa: "Este o loterie / Contractul este acolo doar ca să nu zici că nu-l ai"
În toată Europa, munca agricolă este dependentă de migrație. Încă dinainte de aderarea la Uniunea Europeană, sezonierii români mergeau la culesul recoltelor în Spania sau Italia. Intrarea...
#cele mai sigure masini 2013, #masini sigure 2013, #masini 2013 , #masini