Topul celor mai cautate marci auto second-hand in 2014

Joi, 18 Decembrie 2014, ora 13:59
8195 citiri
Topul celor mai cautate marci auto second-hand in 2014

Cele mai cautate modele auto la mana a doua au fost, in 2014, Volkswagen Golf, Opel Astra si Ford Focus, iar Dacia Duster a fost cel mai preferat SUV rulat, potrivit unei analize realizate de portalul VeziCatFace.ro.

Cele mai cautate marci auto sunt nemtesti, dar in acest an se remarca o crestere semnificativa a interesului pentru Toyota.

Mai mult, din cauza bugetului, cei care sunt in cautare de un model premium, ajung sa ia in calcul fie modele mai vechi, fie modele din clase inferioare, arata analiza VeziCatFace.ro.

Cele mai cautate marci auto second hand din Romania in 2014 au fost Volkswagen (19,1%), Opel (11,1%) si Ford (9,1%).

Spre comparatie cu 2013, preferintele romanilor nu s-au schimbat foarte mult, astfel ca in top se regasesc aceeasi producatori ca si in anul precedent, cu o singura exceptie. E vorba de Toyota care a luat locul Peugeot.

Marca japoneza a avut in 2014 cu 56% mai multe cautari decat in 2013, inregistrand astfel cea mai importanta crestere in termeni relativi dintre toate marcile din clasament.

Kilometrajul mediu al masinilor second-hand cautate a fost de 143.000 de km, iar "varsta" medie de 7 ani si 9 luni.

De altfel, 58% dintre cei care au cautat o masina pe VeziCatFace in 2014 au ales un model fabricat intre 2005 si 2010. Din punctul de vedere al combustibilului ales, acestia s-au orientat in proportii aproximativ egale intre benzina (47%) si motorina (53%).

Interesant este faptul ca, raportat la oferta din piata (determinata pe baza unei analize pe un numar de peste 50.000 de anunturi auto second hand), procentul masinilor pe benzina este destul de mic in comparatie cu nivelul cererii.

Practic, daca una din doua cautari auto second hand (47%) este pentru o masina pe benzina, in piata doar una din trei masini (34%) aflate la vanzare este pe benzina.

Comparatii intre modele

Volkswagen Golf, Opel Astra si Ford Focus sunt cele mai des comparate masini din Romania. Cei mai multi romani analizeaza Audi A4 vs. BMW Seria 3, Skoda Fabia vs. Seat Ibiza sau Ford Focus vs. Skoda Octavia.

Un aspect interesant al acestor comparatii il reprezinta raportul dintre modele in functie de alegerea primei masini de la care porneste comparatia.

In cazul Volkswagen Golf vs. Opel Astra, 60% din comparatii au inceput cu alegerea modelului Opel. Din acest raport rezulta ca cei care s-au gandit pentru inceput la un Opel Astra, au sanse mari de a lua in calcul si un Golf decat invers.

7 din 10 comparatii intre BMW Seria 3 si Volkswagen Golf au inceput de la alegerea BMW-ului ca prima masina. Explicatia pentru aceasta situatie se poate gasi in bugetul si in anul de fabricatie al celor care au facut comparatia.

Desi foarte multi isi doresc un BMW, putini isi permit un model mai nou, motiv pentru care se orienteaza fie spre modele mai vechi, cum este cel din 2000, fie spre alte modele dintr-o clasa inferioara, cum este Volkswagen Golf.

De altfel, Golf-ul este masina cel mai des comparata cu BMW Seria 3, inaintea unor masini precum Audi A4 sau Volkswagen Passat.

Analiza VeziCatFace.ro a fost realizata luand in calcul un numar de peste 200.000 de evaluari si comparatii de masini second hand de pe site-ul propriu.

C.P.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#top masini second hand, #masini second hand 2014 , #masini