Topul celor mai scumpe masini din lume (Galerie Foto)

Vineri, 12 Februarie 2010, ora 16:19
4625 citiri
Topul celor mai scumpe masini din lume (Galerie Foto)

Producatori cunoscuti si respectati in industria auto, ca Bugatti, Lamborghini sau Koenigsegg, au construit modele extrem de exclusiviste, atat prin pretul prohibitiv, cat si prin seria limitata, ce variaza de la 200 de masini la numai 3.

Cei de la Forbes au intocmit un top 10 al celor mai scumpe masini din lume, care pot circula fara probleme si pe drumurile publice.

Iata clasamentul:

Locul 10 - SSC Ultimate Aero

Produsa de compania Shelby Super Cars, modelul Ultimate Aero este considerat "cea mai rapida masina de serie". Cu un motor ce dezvolta 1.287 de cai putere, bolidul poate atinge 430 de kilometri la ora!

Pret: 740.000 de dolari

Locul 9 - Leblanc Mirabeau

Conceput pentru cursa de 24 de ore de la Le Mans, Leblanc Mirabeau poate fi condus fara probleme pe drumurile publice, indeplinind toate normele de siguranta. De asemenea, modelul poate fi particularizat dupa dorinta fiecarui client.

Pret: 765.000 de dolari

Locul 8 - Koenigsegg CCX

Modelul CCX al celor de la Koenigsegg imbina performanta sportiva la cel mai inalt nivel cu dotarile de super-lux, ce ar face invidios orice proprietar de limizina.

Performantele nu sunt de neglizat, masina atingand 100 km/h in doar 3.2 secunde si avand o viteza maxima de aproape 400 km/h.

Pret: 1.1 milioane de dolari

Locul 7 - Koenigsegg CCXR

Supranumita "prima supermasina ecologica, modelul CCXR de la Koenigsegg poate fi alimentat si cu combustibil ecologic de tipul E85 sau E100.

Pret: 1.3 milioane de dolari

Locul 6 - Maybach Landaulet

Maybach Landaulet se lauda cu un confort de exceptie pe locurile din spate, dar si cu performante incredibile, putand atinge o viteza maxima de 250 kilometri pe ora, in ciuda greutatii colosale.

Este un autoturism "semi-decapotabil", acoperisul putand fi indepartat in spate, in timp ce habitaclul soferului ramane inchis.

Pret: 1.4 milioane de dolari

Locul 5 - Lamborghini Reventon

Numita dupa un celebru taur din anii '40, Lamborghini Reventon va fi un model extrem de exclusivist, urmand a fi produse doar 20 de masini.

Pret: 1.42 milioane de dolari

Locul 4 - Lamborghini Reventon Roadster

Varianta decapotabila a lui Reventon se bazeaza, la fel ca si coupe-ul, pe modelul Murcielago, exteriorul fiind insa modificat serios.

Pret: 1.56 milioane de dolari

Locul 3 - Pagani Zonda Cinque Roadster

Modelul super-exclusiv, se vor construi doar 5 masini, este varianta decapotabila a coupe-ului Pagani Cinque, versiunea ce poate fi folosita si pe drumuri publice a lui Zonda R.

Pret: 1.8 milioane de euro

Locul 2 - Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport

Construit in mare parte din materiale compozite, Veyron 16.4 GS atunge o viteza de aproximativ 370 km/h, urmand a fi produs in doar 150 de exemplare.

Pret: 2 milioane de dolari

Locul 1 - Koenigsegg Trevita

Trevita, care in suedeza inseamna "3 roti", se bazeaza pe modelul CCXR al celor de la Koenigsegg si va avea un motor ce dezvolta 1018 cai putere. Cea mai scumpa masina de serie din lume va fi produsa in doar 3 exemplare.

Pret: 2.21 milioane de dolari

M.D.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
#top masini scumpe, #cele mai scumpe masini, #top forbes masini scumpe , #masini