Topul celor mai tari masini mici (Galerie Foto)

Sambata, 14 Mai 2011, ora 09:12
23841 citiri
Topul celor mai tari masini mici (Galerie Foto)

Daca vreti o masina care sa consume putin si, in acelasi timp sa fie prietenoasa cu mediul, atunci masinile mici, de oras, se incadreaza perfect conceptului.

In urma cu cativa ani, masinile mari, luxoase, erau cele mai indragite, tocmai pentru ca sfidau pe sosea. Acum, modele mici, electrice sau hibirde, care se parcheaza usor, si se pot "strecura" in trafic par solutia perfecta pentru cei care vor sa se deplaseze in timp util.

Tinand cont de noile tendinte, Yahoo! a intocmit topul celor mai tari masini mici:

1. Scion iQ - 20.000 de dolari.

Cea mai mica masina urbana, cu patru locuri, din lume (aproximativ 168 cm latime si 117 cm lungime) a "invadat" toata Europa plus Japonia, dar, din nefericire pentru americani, nu a fost disponibila in SUA.

2. Aston Martin Cygnet - 50.000 de dolari

Aceasta masina de oras cu "low-emisii" se bazeaza pe modelul Toyota Scion iQ, dar are luxul si pretul unui adevarat Aston Martin. Dimensiunile sunt cam aceleasi ca ale modelului de mai sus.

3. The Rolls-Royce of Minis - 68.000 de dolari

Originalul Mini a fost construit de catre British Motor Corporation din 1959 pana in 2000 si a fost mult mai mic decat actualul model. Dupa ce BMW a cumparat compania in 1994, noul model a aparut in 2001, iar in 2006 a fost lansat un Mini Cooper redesign II.

4. Commuter Cars Tango 600 -108.000 de dolari

Tango 600 este o masina electrica de inalta performanta, care poate atinge viteze de peste 200 km/h. Bateriile si incarcatorul se achizioneaza separat. In functie de bateriile alese, acestea pot avea o autonomie intre 60 de km si 320 de km.

5. Myers Motors Duo -30.000 de dolari

Uimitoarea masina, in trei roti, este una electrica si "iti promite" ca vei circula cu ea, la o incarcare, pana la 480 de km. Aspectul inedit o face sa para mai mult o motocicleta decat o masina.

6. Smart ForSpeed Concept- intre 10.990 si 17.690 de dolari

Aceasta masina poate fi achizionata atat cu motor ce functioneaza cu combustibil, cat si in varianta electrica. Dar, mult mai interesant, cel putin in aspectul prototip, este conceptul de masina electrica dezvaluit la Geneva Motor Show, "Speedster" - o versiune a masinii inteligente, fiind capabila sa ajunga la o viteza de pana la 130 de km/h.

7.Ford Ka - 14.000 de dolari

Cu un nou design, noul Ford Ka are o fata mult mai "zambitoare". Acesta are o serie de imbuntatiri legate de emisii reduse de carbon si aparitia unor senzori de parcare automati pentru a preveni zgarieturile si loviturile.

8. Tata Pixel - deocamdata, un prototip

Modelul arata ca o masina de golf futurista. Lansarea in Europa a putea avea loc in 2013. La debutul de la Geneva Motor Show a atras laude pentru caracteristicile sale "de oras", cum ar fi o manevrabilitate deosebita si "forfecarea" usilor.

9. Volkswagen XL1 - pentru moment, doar un concept

Este un concept de generatia a treia, pe care Volkswagen cu siguranta il va lansa in urmatorii zece ani si se va baza pe el.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Tesla solicită acționarilor să aprobe restabilirea pachetului de compensații pentru Elon Musk. Suma uriașă la care se ridică
Tesla solicită acționarilor să aprobe restabilirea pachetului de compensații pentru Elon Musk. Suma uriașă la care se ridică
Tesla Inc. solicită acționarilor să aprobe restabilirea pachetului de compensații pentru CEO-ul Elon Musk, evaluat la 56 de miliarde de dolari. De asemenea, compania a propus relocarea sediului...
#top masini mici, #top masini dimensiuni mici, #masini electrice , #masini
Comentarii
Poza Dr Felix
Dr Felix
rank 5