Topul masinilor fiabile - liderul autoritar si marcile de lux codase

Joi, 16 Aprilie 2015, ora 18:07
22028 citiri
Topul masinilor fiabile - liderul autoritar si marcile de lux codase

Unele dintre cele mai luxoase si scumpe marci din masina ocupa ultimele locuri privind fiabilitatea, in timp ce marcile japoneze isi confirma renumele, conducand topul.

Bentley si Porsche reprezinta masini de vis pentru multi soferi, insa le pot da mai multe dureri de cap posesorilor decat orice alt producator auto, potrivit unui studiu recent, citat de The Telegraph.

Cele doua marci prestigioase au preturi mari, insa se afla pe ultimele locuri intr-un clasament anual al masinilor in functie de fiabilitatea acestora.

Masinile Dacia prin ochii europenilor - fiabile si cu cel mai bun raport calitate-pret (Grafic)

Astfel, din 37 de marci analizate, Bentley este cea mai putin fiabila, cu un cost mediu de reparatie de 678 de lire sterline, depasit doar de Porsche, locul 36, cu 785 de lire sterline. Pe locul 35 se afla Jeep, iar pe 34 Audi.

La polul opus, japonezii ocupa patru din primele cinci pozitii, americanii de la Chevrolet fiind singurii "intrusi", pe locul 4, la egalitate cu Mazda. Topul este condus de Honda, urmata de Suzuki si Toyota. O alta companie americana (Ford) si divizia de lux a Toyota (Lexus) completeaza topul, in timp ce Skoda este singurul producator care nu este nici japonez si nici american, in primele 10 pozitii. In ce priveste compania ce detine Dacia, Renault, aceasta se afla in a doua jumatate din punctul de vedere al fiabilitatii - locul 21 -, insa o duce foarte bine la unul dintre indicii analizati.

Top 10 al celor mai fiabile masini de mana a doua

Suzuki si Chevrolet au cel mai mic pret mediu al reparatiei - sub 260 de lire sterline, fiind urmate de Renault, cu o medie de 262 de lire sterline.

In ce priveste strict modelele, Honda Jazz si Mitsubishi Lancer sunt cele mai fiabile, ambele avand costuri de reparatie relativ modeste. La capatul celelalt s-a situat Audi RS6, cea mai putin fiabila si cea mai costisitoare masina cand vine vorba de pretul mediu al unei reparatii - peste 1.000 de lire sterline.

Concret, studiul a clasat producatorii auto luand in calcul rata de defectiune a fiecarei masini, vechimea, kilometrajul si costul reparatiei fiecarui autoturism, fiind analizate deci masinile uzate si nu cele noi.

Lista a fost alcatuita dupa consultarea a 50.000 de polite de asigurare ale unor autoturisme cu vechime cuprinsa intre 3 si 8 ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#top masini fiabile, #Honda masini fiabile, #cele mai fiabile masini , #masini