Ziare.com

Transportatorii cer ca ITP sa fie facuta in orice stat UE

Marti, 15 Ianuarie 2013, ora 15:45

   

Transportatorii cer ca ITP sa fie facuta in orice stat UE
Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR) solicita ca la orice autovehicul inmatriculat in Romania sa poata fi efectuata Inspectia Tehnica Periodica (ITP) in orice stat membru al Uniunii Europene, fara a mai fi nevoie ca vehiculul sa mai fie adus in tara.

Propunerea UNTRR intervine in contextul dezbaterilor europene pe marginea inlocuirii prevederilor Directivei 2009/40/CE cu un Regulament al Uniunii Europene privind testarea tehnica periodica a autovehiculelor si semiremorcilor, arata un comunicat al transportatorilor.

"UNTRR sustine pozitia IRU, fiind convinsa ca toate vehiculele de transport rutier trebuie sa fie corect intretinute si reparate in scopul de a imbunatati siguranta rutiera si performantele de mediu ale vehiculelor.

Cu toate acestea, UNTRR si IRU nu pot accepta un pachet nou privind inspectia tehnica fara o foaie de parcurs cu caracter obligatoriu pentru o mai mare armonizare, standardizare si recunoastere reciproca a certificatelor de inspectie tehnica care ar trebui sa conduca in cele din urma la standarde mai ridicate in UE si la mai multe beneficii pentru operatorii de transport in ceea ce priveste acordarea de stimulente, de reducere a costurilor si a poverii administrative, fara ca standardele ridicate existente sa fie puse in pericol", subliniaza comunicatul.

In raport cu situatia actuala, UNTRR si IRU sustin aprobarea noului Regulament care sa contina nominalizarea procedurilor de inspectie tehnica, obligativitatea statelor membre de a adopta un control tehnic armonizat bazat pe sisteme de control cu diferite niveluri de echipamente si informatii, avand drept obiectiv recunoasterea reciproca a certificatelor tipizate de control universale, stabilirea unui sistem de intelegere armonizata care sa permita operatorilor sa controleze vehiculele proprii si ale altor operatori, evitarea unor cheltuieli suplimentare pentru noi baze electronice de date.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1554 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

uniunea Transportatorilor ?

Eu sustin ca si asigurarea sa coste la fel in UE si sa acopere cel putin o paguba de 10 milioane de euro.
Daca nu se intimpla urmatooarele , Stelica Calcii din Izbicenii de Deal inmatriculeaza masina in RO si pleaca pe 2 ani la munca in Italia sau Germania face dupa 6 luni un accident si este asigurat in RO cu un RCA de 50.000 Euro .Masina care o loveste ramin 2 copii orfani din care unul in scaun cu rotile si sechele toata viata !!! Cei 50.000 Euro se termina dupa inmormintare si 3 luni de plata la spitale !! Cine duce cheltuielile in continuare ,zeci de ani ??? Da ce vor unii inscriem Masina in RO costa impozit 30 Euro pe an si 100 Euro asigurare cu RCA de 50.000 Euro si ne masuram cu Germania unde plateste 200 euro Impozit si 1000 sau 2000 Asigurare pe an !!! Pai acolo unde cistigi existenta si salariul acolo sa platesti si taxe si asigurarii...Pai nu ??? Si acum pe el cu minusuri

 

STOP!

Si astia ziceau ca esti prost! Dar daca muncesti tu in Romania si pleci in vacanta si urmezi scenariul tau, cum este? Sau esti mandru ca esti culegator sef de zmeura, capsuni, etc. si ai bani sa tii masina pe Jermania? Go *** yourself!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor