Ziare.com

Vezi care sunt cele mai putin poluante masini si tari ale momentului

Luni, 13 Iunie 2011, ora 20:21

   

Vezi care sunt cele mai putin poluante masini si tari ale momentului
Clasamentul celor mai putin poluante tari din Uniunea Europeana, realizat in functie de emisiile de dioxid de carbon (CO2), dar si al celor mai putin poluante masini din UE, pentru anul 2010, a fost dat publicitatii de catre Agentia pentru Managementul Mediului si Energie (ADEME), pentru al zecelea an consecutiv.

Pe primul loc se situeaza Portugalia, cu 129g de CO2/km, iar pe locul al doilea este plasata Franta, cu o medie de 130g de CO2/km, precizeaza ADEME.

Agentia Internationala pentru Energie (IEA) a anuntat la inceputul acestei luni un record in materie pentru emisiile de CO2, in 2010, anume 30,6 gigatone, acesta cantitate fiind cu 5% mai mare decat cea inregistrata in 2008.

Automobilele, prin arderea combustibililor, raman o cauza majora a emisiilor de CO2 provocand efectul de sera.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Agentia ADEME indeplineste si misiunea de a educa membrii CE, in domeniul reducerii emiterii de CO2.

Cele mai "verzi" masini

Dintre vehiculele care polueaza cel mai putin, in top se situeaza Smart Fortwo, inca din 2009, cu 86g/km precum si automobilele hibride pe benzina Toyota Auris si Toyota Prius (89g/km CO2).

In 2010, sase producatori de automobile, fata de numai trei in 2009, au atins deja obiectivul directivei europeane 33/2009, de a nu se depasi 130g de CO2/km, obiectiv plaficat initial pentru 2015.

Clasamentul vehiculelor care emit mai putin de 130g de CO2/km, este urmatorul: Fiat(122g/km), Toyota (127g/km), Renault si corporatia PSA - Peugeot (129g/km CO2).

Potrivit raportului, instituirea sistemului "bonus-malus" a avut un impact puternic asupra evolutiei pietei si a rezultatelor bune obtinute, in ceea ce priveste reducerea emisiilor de CO2 provenite de la autoturisme, casarea autovehiculelor vechi a jucat, de asemenea, un rol important.

ADEME considera ca un progres semnificativ a fost facut inca din 2002, in ceea ce priveste toate vehiculele diesel, cand a avut loc trecerea de la nivelul Euro 2 la cele superioare.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1634 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor