Grupul Renault produce in premiera motoare pentru Nissan la Mioveni

Vineri, 04 Ianuarie 2019, ora 17:16
6739 citiri
Grupul Renault produce in premiera motoare pentru Nissan la Mioveni

Grupul Renault a inceput sa produca, in premiera, la Mioveni, un motor folosit la automobilele Nissan Micra. Este pentru prima oara cand fabrica argeseana produce componente si pentru alte masini in afara de Dacia.

Noul motor, a carui productie a inceput deja in luna decembrie, se numeste IG-T 100, are greutate redusa si 100 de CP. Este folosit, in prezent, la fabricarea automobilelor Nissan Micra, dar ar putea in curand fi inclus si in dotarea altor masini de clasa mica si medie, fabricare de alianta Renault Nissan.

Directorul general al Group Renault Romania, Christophe Dridi, a explicat pentru Ziarul Financiar de ce acest nou motor este important.

"Vorbim despre un motor nou pentru Alianta Renault-Nissan. Acesta foloseste o tehnologie noua prin care 'camasa' pistonului este pulverizata, astfel incat este mai usoara si uniforma si permite obtinerea unui grad de frictiune mai mic si o racire mai eficienta", a declarat Dridi.

Potrivit profit.ro, pana acum la Mioveni se produceau, pe langa automobile Dacia, componete auto, cum ar fi cutii de viteza sau motoare, printre care cele de 1.4 litri si 1.6 litri, aspirate si cel de 0.9 litri, Tce.

Totusi, pana acum fabrica n-a mai produs componete care sa nu fie folosite la fabricarea de Dacii, fie in Romania, fie in alte locuri din lume.

Citeste si:
Ucidere din culpă? Iohannis&Cîțu au văzut micile sicrie?
Ucidere din culpă? Iohannis&Cîțu au văzut micile sicrie?
La secțiile de terapie intensivă sunt aproape 50 de copii infectați cu Covid-19, care se zbat între viață și moarte. Nu toți pot fi salvați. Săptămâna trecută au murit deja unii,...
Istoria guvernelor României
Istoria guvernelor României
O fi bimilenară istoria ceaușistă a poporului român, dar istoria documentată a guvernelor României nu este mai veche de 159 de ani. În tot acest timp, Principatele Unite, apoi Regatul...
Sursa: Ziare.com